Ünlü besteci Ömer Sami Güpgüp vefat etti- Ömer Sami Güpgüp kimdir?

Besteci ve koro şefi Ömer Sami Güpgüp, 74 yaşında hayatını kaybetti.

Ünlü besteci Ömer Sami Güpgüp vefat etti- Ömer Sami Güpgüp kimdir?
11 Ekim 2016 Salı 15:47

Türk müziğine uzun yıllar hizmet eden, değerli şef ve bestekar Ömer Sami Güpgüp hayatını kaybetti. Usta sanatçının cenazesi öğle namazına müteakip kılınacak namazın ardından defnedilecek.

Bestelerinde daha çok şair Ahmet Selçuk İlkan'la çalışan, besteci ve koro şefi Ömer Sami Güpgüp'ün vefat ettiğini, Türk sanat müziği sanatçısı Onur Akay Twitter adresinden duyurdu. Akay, “Musiki camiasına hizmette mahir olan, değerli şef ve bestekâr Ömer Sami Güpgüp'ü kaybettik. Cenazesi, 11 Ekim Salı günü Erenköy Zihnipaşa Camii'nden öğle namazına müteakip kılınacak cenaze namazından sonra, Karacaahmet Mezarlığı'na defnedilecektir. Mekânı cennet olsun inşallah” notunu düştü.

Ömer Sami Güpgüp kimdir?

1942 yılında Kayseri'de dünyaya gelen sanatçı, musikiye babası Abdullah Güpgüp'den klasik eserleri dinleyerek merak saldı. Lezzet almış ve Meftunun oldum gibi klasik Türk musikisinin önemli bestelerinde imzası olan, büyük bestekâr dedesi Udi Bestekar Ahmet Mithat Güpgüpoğlu sayesinde Hicazkar ve Kürdili Hicazkar şarkılarını küçük yaşta öğrendi. Aile içinde çalınan tüm eserleri Milli Marş edasında dinleyen ve öğrenen Ömer Sami Güpgüp, Ortaokul çağında ailesiyle İstanbul'a göç etti. İstanbul Erenköy'de komşusu olan bestekâr Yesâri Asım Arsoy'dan feyz alan ve üniversite mezunu olan Güpgüp, Münir Nurettin Selçuk, Udi Rıdvan Aytan, Kanuni Nuri Şenneyli, Udi Hasan Erkoç gibi usta musiki hocalarından dersler aldı. Çok sayıda bestesi olan ve uzun yıllar koro şefliği yapan Ömer Sami Güpgüp, sözleri Ahmet Selçuk İlkan'a ait Ayrılık Çanları isimli bestesi ile bilinmektedir. Ömer Sami Güpgüp evli ve 2 çocuk babasıydı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.