'Üniversite olarak taşıdığımız adın ağırlığının farkındayız'

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi'nin salonunda Mimar Sinan'a ait tüm eserler tanıtıldı.Prof.Dr. Alpan ''Üniversite olarak taşıdığımız adın ağırlığının ve sorumluluğunun farkındayız''dedi.

'Üniversite olarak taşıdığımız adın ağırlığının farkındayız'
12 Kasım 2015 Perşembe 10:33

Orijinal metinler üzerine yazılan ve Mimar Sinan'ın tüm eserlerinin yer aldığı, "Sinan Atlası" tanıtıldı.

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi'nin Mimar Sinan Salonu'ndaki tanıtım etkinliğine katılan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Zeki Alpan, emeği geçenlere teşekkür ederek, "Üniversite olarak, taşıdığımız adın ağırlığının ve sorumluluğunun farkındayız. Bunu çok iyi bir şekilde taşımaya devam edeceğiz. Sinan Atlası'nın da başarılı bir şekilde devam etmesini, yayılmasını, okunmasını, dağıtılmasını ve okuyucusuna ulaşmasını dilerim" ifadelerini kullandı.

Sinpaş Holding Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut Sefa Çelik, Sinpaş Holding'in katkılarıyla hazırlanan eserle, Sinan'ın eşsiz ekolünü yeni nesillerle buluşturmayı amaçladıklarını aktararak, şunları kaydetti:

"Değerli eserlere bir yenisinin eklenmesine destek sunmaya karar verdiğimizde, bunun farklı bir çalışma olması gerektiği düşüncesiyle yola çıktık. Bu farklılığa, konu hakkında uzun yıllar değerli çalışmalara imza atmış Proje Koordinatörümüz Mustafa Aksay ve yazarımız, değerli hocamız Suphi Saatçi'nin katkılarıyla ulaştığımızı düşünüyoruz. Sinan Atlası'nın farklı ve özgün yaklaşımı, Mimar Sinan'ın, o unutulmaz eserlerini verirken, bir yandan yazmaya başladığı ve ahir ömründe tamamlamaya fırsat bulamadığı, otobiyografik yapıtına dayanmasından kaynaklanıyor."


Etiketler; #kültür
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.