Sanatçıların telif haklarına, AB Modeli düzenleme!

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı'dan sanatçılara telif hakkı müjdesi geldi. Telif haklarına 'AB modeli düzenleme' gelecek.

Sanatçıların telif haklarına, AB Modeli düzenleme!
05 Temmuz 2016 Salı 12:04

Kültür ve TurizmBakanı Nabi Avcı, sanatçılara telif hakkı müjdesi verdi. Buna göre, korsan faaliyetlerle ilgili sorunların önüne geçmek için, telif haklarına 'AB modeli düzenleme' gelecek.

Sanatçıların en büyük sorunlarından biri olan korsan faaliyetlerin önüne geçmek için yeni bir düzenleme geliyor. Telif haklarında AB modeli!

Müjdeyi veren Bakan Avcı, müzik sektöründe faaliyet gösteren meslek birliklerinin başkanlarıyla bir araya geldi. Musiki Eser Sahipleri Meslek Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Gencebay, MÜ-YAP Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Seyhan, Müzik Yorumcuları Birliği Başkanı Burhan Şeşen, Müzik-Sen Genel Başkanı Mehmet Çirika'nın katıldığı toplantıda sorunlar ve yapılması gereken konular üzerinde duruldu. Toplantının ana gündem maddesi 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'nda değişiklik yapılması için yürütülen çalışmalar oldu.

Sanatçıların korsan faaliyetlerle ilgili sorunlarını dinleyen Bakan Avcı, tüm paydaşların görüşleri doğrultusunda Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'nda değişiklik için 'İhtiyaç Analizi' raporu hazırladıklarını belirtti. Söz konusu çalışmayla AB Müktesebatı ve uluslararası sözleşmelerle tam uyumunun sağlanması, sanal-dijital ortamlarda yaşanan telif hakkı ihlalleriyle mücadelede etkinliğin artırılması, toplu hak yönetim sisteminin daha işlevsel ve güçlü hale getirilmesi hedefleniyor. Kanun taslağına son şekli, besteci, söz yazarları, yorumcu, yapımcı ve yayıncı gibi tüm paydaşların görüşlerinden sonra verilecek.

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı konuya ilişkin açıklamasında:

"Senaristlerimiz, yönetmenlerimiz, bestecilerimiz, söz yazarlarımız, ressamlarımız, yazarlarımız, oyuncularımız, şarkıcılarımız, yapımcı ve yayıncılarımızın telif haklarının en etkili şekilde korunması amacıyla çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bu çalışmalar tamamlandığında yasa taslağını, yine ilgili meslek birliklerinin, kamu kurum ve kuruluşlarının görüşlerine açacağız, ardından taslağa son halini vererek Bakanlar Kurulu'na sunacağız." ifadelerine yer verdi.

Kaynak: Star

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.