Mevlana Şeb-i Arus törenleri başladı

Mevlana'nın 742. Vuslat Yıldönümü etkinlikleri, Kültür ve Turizm Bakanı Ünal'ın da katıldığı "Kandil uyandırma merasimi" ile başladı.

Mevlana Şeb-i Arus törenleri başladı
08 Aralık 2015 Salı 08:16

Mevlana'nın 742. Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma Törenleri, Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal'ında katıldığı "Kandil uyandırma merasimi" ve "Sevgi ve hoşgörü yürüyüşü" ile başladı.

İlk olarak Alaaddin Tepesi yakınlarındaki Mevlana ile Şems-i Tebrizi'nin buluştuğu noktaya yerleştirilen Meracel Bahreyn (İki denizin buluşması) Kandili; Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, Konya Valisi Muammer Erol, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Mevlana'nın 22. kuşaktan torunu Esin Çelebi Bayru ile protokol üyeleri tarafından yakıldı.

Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, gazetecilere yaptığı açıklamada, Hz. Mevlana'nın huzuruna yakışır şekilde edeple burada bulunulması gerektiğini söyledi.

Sevgiye, barışa ve kardeşliğe her zamankinden daha çok ihtiyaç duyulduğunu belirten Ünal, "Hz. Mevlana'nın insanlığa asırlar ötesinden gelen sesi, ilk günkü tazeliği ile bizi fıtratımıza, Rahim ve Rahman olana, merhamete, barışa, kardeşliğe ve sevgiye davet ediyor" dedi.

Müze'deki Mevlana Dergahı Semahanesi'nde sema gösterisi gerçekleştirildi. Ardından Kültür ve Turizm Bakanlığı Konya Türk Tasavvuf Müziği Topluluğu'nda görevli Semazenbaşı Ahmet Sami Küçük tarafından, bir Mevlevi geleneği olan Gülbang duası yapıldı.

 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.