Hamamarkası’nda Yeni Bir Nefes; Khaldi Kahve Evi

Kamu Saati yazarlarından Akif Aytaç, Hamamönünde yer alan Khaldi Kahve Evi ‘Sadra Şifa Şiir Akşamları edebiyat ve sanat meraklılarına Hamamarkasını özel kılıyor. Ankaralılara yepyeni bir alternatif olan Khaldi Kahve Evi, özel ve farklı etkinlikleriyle ses getirmeye devam edecek.

Hamamarkası’nda Yeni Bir Nefes; Khaldi Kahve Evi
27 Şubat 2017 Pazartesi 09:20

Altındağ belediyesinin restorasyon çalışmaları sonucu, son yıllarda Ankaralıların gözde mekanı olan Hamamönü yalnız değil! Ankaralılara için yeni bir alternatif olan Hamamarkası, sakinliği ve kültürel zenginliğiyle ziyaretçilerin tercih sebebi olmaya devam ediyor.

Bilhassa kültürel faaliyetleriyle gündemde olması, sanatsal faaliyetlerle adını duyurması edebiyat ve sanat meraklıları için Hamamarkası’nı özel kılıyor.

Eski Ankara evlerinin sanatla buluşmasına katkı sağlayan mekânlardan biri de 2 ay önce faaliyete geçen Khaldi Kahve Evi! Divan sokakta açılan Khaldi Kahve Evi, güler yüzlü hizmeti, yöresel lezzetleri ve onlarca çeşit kahvesinin yanı sıra etkinlikleriyle de Hamamarkası’nın kültürel zenginliğine yeni bir anlayış getirdi. Her çarşamba gerçekleşen, ‘Sadra Şifa Şiir Akşamları’yla şiir severlere buluşma noktası olmayı başarmış bir mekân.

Kamu Saati Haber sitesi yazarlarından Akif Aytaç’ın kanun ve keman eşliğinde seslendirdiği Türk edebiyatının eşsiz şiirleri, dinleyenlerin gönlünde hoş bir seda bırakıyor. Şiir dinletilerindeki amacın şiiri tanıtmak, şiire olan ilgiyi artırmak ve şiirin farklı yönlerini ortaya çıkarmak olduğunu söyleyen işletme sahibi, dinleyenlerin gönlünde şifa bırakması temennisinde olduklarını, bu yüzden de ‘Sadra Şifa Şiir Akşamları’ ismiyle bu etkinliği gerçekleştirdiklerini belirtiyor.

Khaldi Kahve Evi’ni farklı kılan tek etkinlik şiir dinletileri değil! Pazar akşamları gerçekleşen canlı müzik etkinliği de müzik severleri Khaldi’de buluşturuyor. Hilal Kaya’nın kemanı ve Esat Takmaz’ın bağlaması ile renklenen etkinlikle, Hamamarkası’na yeni bir soluk getirmişe benziyor.

Ankaralılar için sanat ve edebiyatın yeni adresi olmayı başaran Khaldi Kahve Evi, söyleşi ve imza etkinlikleriyle yazarları da ağırlıyor. Ayrıca kitap okuma etkinlikleri, Arapça metin okumaları gibi farklı çalışmalarıyla da Ankaralılara yepyeni bir alternatif olmayı başaran Khaldi Kahve Evi, özel ve farklı etkinlikleriyle ses getirmeye devam ediyor.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.