'Hababam Sınıfı' yıllar sonra sahnede yeniden hayat buldu

Rıfat Ilgaz'ın ölümsüz eseri "Hababam Sınıfı" yıllar sonra sahnede yeniden hayat buldu. BKM Tiyatro tarafından sahneye konulan ve aslına sadık kalınarak hazırlanan müzikli oyun, tiyatroseverlerle buluştu.

'Hababam Sınıfı' yıllar sonra sahnede yeniden hayat buldu
06 Şubat 2018 Salı 15:05

Rıfat Ilgaz'ın ölümsüz eseri "Hababam Sınıfı" yıllar sonra sahnede yeniden hayat buldu. BKM Tiyatro tarafından sahneye konulan ve aslına sadık kalınarak hazırlanan müzikli oyun, tiyatroseverlerle buluştu. Beşiktaş'taki BKM sahnesinde gerçekleştirilen oyunda usta isimler de yer aldı.

Hababam Sınıfı romanı ile kitaplarına sadık kalınarak hazırlanan eseri, Celal Tak, Caner Alkaya ve Murat Karasu oyunlaştırdı. Karasu'nun yönettiği müzikal tadındaki oyunda, öğrenci rollerini oynayan 12 genç oyuncuya, 7 usta oyuncu ile 5 müzisyen eşlik etti.

Oyunda, "Kel Mahmut" karakterini Sezai Altekin, "Vak Vak Rıza"yı Salih Kalyon, "Susak Cafer"i Nuri Gökaşan, "Badi Ekrem"i ise Beyti Engin gibi usta oyuncular canlandırdı. Eserde ayrıca Celal Tak, Caner Alkaya, Şebnem Ünaldı, Bucan Ekin Şimşek, Onur Apaydın, Arda Başkan, Harun Reisoğlu, Aykut Yılmaz, Yiğit Yapıcı, Atakan Gökoğlan, Umutcan Vicnelioğlu, Gizem Kandemir, Başak Gümülcinelioğlu, Dilan Demircioğlu ve Başak Özkan rol aldı.

İki perdelik eserde, Melih Kibar'ın orijinal müziğinin yanı sıra anonim şarkı ve türküler de aranje edilerek kullanıldı. 

Yeni kurulan kadronun önümüzdeki dönemde çekilecek sinema filminde de rol alacağı konuşuluyor.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.