"Game Of Thrones" Edirne'de

"Game Of Thrones" Edirne'de hayat bulacak.

"Game Of Thrones" Edirne'de
05 Ocak 2018 Cuma 13:26

Edirne’nin Keşan ilçesine bağlı Çamlıca köyünde Bocuk Gecesi bu yıl "Game Of Thrones" konseptinde kutlanacak. 06 Ocak Cumartesi gecesi düzenlenecek olan Bocuk Gecesi’ne çevre illerden ve yurt dışından fotoğraf sanatçılarının katılması bekleniyor.

Antik çağlardan günümüze bu topraklarda yaşayıp kültürel izler bırakan toplumların yaşam mozaiğini yansıtan geleneklerden biri olan “Bocuk” geleneği, Çamlıca köyünde her yıl çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Balkan eğlence kültürünü devam ettiren gençler, "Bocuk Gecesi"nde beyaz çarşaf giyip yüzlerini boyayarak köy sakinlerini korkutuyor. 

Bu yıl “Game Of Thrones” temasıyla kutlanacak olan 'Bocuk Gecesi'ne katılımın yoğun olması bekleniyor.

Bocuk Gecesi, Türk Patent Enstitüsü’nce ’Çamlıca Bocuk Gecesi’ olarak tescillenerek ayrıca geçen yıllarda da Edirne Valiliği Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından ‘Korunması ve yaşatılması gereken somut olmayan kültürel miras’ listesine alındı.

Türk halk kültürüne ait gecede her evde mutlaka kabak pişiriliyor, bunun yanı sıra ince akıtma, kar suyunda haşlanmış mısır, armut, ayva, çekirdek, badem, kuzinede fırınlanmış yer fıstığı ve ceviz yeniliyor.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.