Dünyaca ünlü seyahat dergisinden çok konuşulacak İstanbul yazısı

Dünyanın en prestijli seyahat dergilerinden Conde Nast Traveller'ın baş editörü Guzman, turistlere "İstanbul'a gidin" çağrısı yaptı.

Dünyaca ünlü seyahat dergisinden çok konuşulacak İstanbul yazısı
15 Ocak 2016 Cuma 00:58

WASHINGTON (AA) - Dünyanın en prestijli seyahat dergilerinden kabul edilen Conde Nast Traveller'ın baş editörü Pilar Guzman, turistlere "İstanbul'a gidin" çağrısı yaptı.

ABD merkezli seyahat ve yaşam stili dergilerinden Conde Nast Traveller'ın editörlerinden Katherine Lagrave (derginin ABD edisyonunda) "İstanbul'dan saklanmayın" başlıklı bir yazı kaleme aldı.

Yazıda, İstanbul Sultanahmet'te meydana gelen terör saldırısına atıf yapılarak, "Bugün DAEŞ İstanbul'u bombalı bir saldırıyla vurdu ancak şehirden uzak durmak İstanbul'u daha da zayıflatır" ifadesine yer verildi.

Yazıda, derginin baş editörü olan ve İstanbul'daki tatilinden yeni dönmüş olan Guzman'ın sözlerine de yer verildi.

-"Terör saldırısı beni İstanbul'dan soğutamaz"

Terör saldırısının kendisini İstanbul'dan hiçbir şekilde soğutamayacağını vurgulayan Guzman, "Bu sabah bir arkadaşımdan 'Şükür ki geri döndün' şeklinde bir mail aldığımda ilk tepkim 'yarın olsa yeniden giderim' oldu" dedi.

Ailesiyle dünyanın en önemli kültür şehirlerinden birinde gezerken (Paris'te de yaşandığı gibi) bombalı bir saldırının yaşanabileceğini aklına getirmediğini ifade eden Guzman, "Ancak gerçek şu ki dünyanın herhangi bir yerindeki bir şehir de aynı derecede kırılgan" dedi.

İnsanların korkuya kapılıp evlerinden dışarı çıkmamayı tercih etmeleri halinde teröristlerin amaçlarına hizmet edileceğini belirten Guzman, "Dünyanın kolektif vatandaşları olarak biz bu kirli döngüyü kırmalıyız" ifadesini kullandı.

Lagrave, yazısının son bölümünde İstanbul'un 2002-2014 arasında ziyaretçi sayısını iki katına çıkararak 40 milyon turiste ulaştığını hatırlatarak, "İstanbul, artık dünyanın en önemli turizm destinasyonlarından biri" dedi.

Derginin, Türkiye seyahatleri üzerine uzman ismi olan Earl Starkey de "İstanbul çok büyük bir şehir ve ben bu şehirde olmaktan korkmadığım gibi oraya gitme hususunda tereddüt de etmem" dedi.


Kaynak: AA

Etiketler; #İstanbul
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Selim - 8 yıl önce
İstanbul'u görmemek, büyük büyük bir kayıp olur.