'Bez bebek'leri Avusturyalılar ve Almanlar çok sevdi

Balıkesir'de 3 ay önce bez bebek yapımına başlayan iki kadın, "Başak bebek" adını verdikleri bebeklere yurt dışından gelen talebe yetişmek için atölye açmayı planlıyor.

'Bez bebek'leri Avusturyalılar ve Almanlar çok sevdi
13 Ocak 2016 Çarşamba 12:22

BALIKESİR (AA) - Balıkesir'de gittikleri bir günlük kursta öğrendikleri ve 3 ay önce yapımına başladıkları bez bebekleri Almanya ve Avusturya'ya gönderen iki kadın, gelen talepleri karşılamak ve işlerini büyütmek amacıyla atölye açmayı hedefliyor.

Emekli devlet memuru Ulfet Başakçılar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Selçuk Üniversitesinin hazır giyim öğretmenliği bölümünden 5 yıl önce mezun olan ve atamasını bekleyen Seda Koyuncu ile Küçük ve Orta İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığının (KOSGEB) Balıkesir'de 6 ay önce düzenlenen girişimcilik kursunda tanıştığını söyledi.

Bir iş kurma üzerinde görüş alışverişinde bulunurken bez bebek yapımının gündeme geldiğini ifade eden Başakçılar, Bursa'da özel bir işletmede katıldıkları bir günlük kursla, büyüklükleri 30 ile 50 santimetre arasında değişen bez bebek yapım işini öğrendiklerini anlattı.

Yaklaşık 3 ay önce bez bebek üretimine başladıklarını ve "Başak bebek" adını verdikleri ürünlerini Almanya ve Avusturya'ya gönderdiklerini belirten Başakçılar, şöyle konuştu:

"Bebekleri ilk olarak arkadaş ve akrabalarımız aracılığıyla bu ülkelerin vatandaşlarıyla tanıştırdık. Bebeklerimizin içi, dışı her yeri tamamen kumaştan. Bebekler, yurt içinde ilgi görmeyince yurt dışını denedik ve ilgi görünce mutlu olduk. Çok sipariş alıyoruz ve şu anda yetiştiremiyoruz. Yurt içinden de siparişlerimiz geliyor ancak önceliğimiz yurt dışı. Bebeklerin çok beğenildiğini duyuyoruz. Yapmasından çok keyif alırken, beğenilmesinden de çok mutlu oluyoruz."

Başakçılar, bebeklerden daha fazla üretmek istediklerini bunun için de atölye kuracaklarını ifade ederek, "Başak bebek"le ilgili proje hazırlayıp KOSGEB'ten destek talep edeceklerini söyledi.

Bebeklerin ağızlarının olmadığını ve bunu özellikle yapmadıklarını belirten Başakçılar, "Bunları çocukların hayal dünyasına bırakıyoruz. O anki psikolojik durumlarına göre ağız koyabilirler. Koymayabilirler de. Zaten şu ana kadar sattığımız bebekler için 'neden ağız yok?' diye bir soruyla da karşılaşmadık. İnsanlar bebeklerimizi bir bütün olarak görüyor. Siparişlerimiz artıyor. Ortağım Seda ile birlikte güzel şeyler çıkarmaya çalışıyoruz" dedi.

Muhabir: Devrim Derin


Kaynak: AA

Etiketler; #kültür
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Selim - 8 yıl önce
Çalışana iş çok