ANTALYA İSLAMİ OTELLER

İslami hayat tarzına tam olarak uyan ve dünyanın birçok ülkesinden tatil amaçlı iştirak eden müşterilerine hizmet verici İslami otellerin

ANTALYA İSLAMİ OTELLER
05 Haziran 2016 Pazar 20:30

İslami hayat tarzına tam olarak uyan ve dünyanın birçok ülkesinden tatil amaçlı iştirak eden müşterilerine hizmet verici İslami otellerin en basit özelliği İslam dinindeki helal kavramına uygunluk göstermesidir. Özetle islamic hotels ya da İslami oteller kavramının açılımında helal kılınan yiyecek, içecek ve elbise ile mekân tasarımı nitelikleri anlaşılmaktadır. Erkek ve bayan havuzları farklı olmakla beraber korunaklı ve saklılık esası ön plana çıkıyor. Yemeklerde domuz eti katkı maddesinin sözü dahi geçmezken içkili içkiler de natürel olarak bulundurulmuyor. Son Zamanlarda tesettür otel de olarak bilinen İslami hayat tarzına uyumlu oteller yaygınlık göstererek Müslüman müşterilerinin daha çok ilgisini çekmekte ve tercih edilmektedir. Edinilen verilere yönelik aynı özellikteki otellerin şimdi ki süreçte kurban bayramı kontenjanları dolduğu gözlemlenmektedir.

İslami oteller pahalı mı?


Konunun ana kaynağı olan http://www.islamioteldetatil.com/ isimli web sitede açıklayıcı bir metne yer verilmiştir. Bunun için arz ve istek hali ile özel dönemler haricinde pek bir farklılık bulunmamaktadır. Bununla beraber 5 yıldızlı İslami oteller ‘in hizmetleri belli bir süre fazla yüksek olabilir. İşte muhafazakar oteller alanlarında yer alması gereken standartları şu şekilde sıralayabiliriz: Genel bay ve bayan tuvaletlerinde hem bir alafranga, hem bir alaturka tuvalet bulundurulmalıdır. Pisuarlarda mahremiyet amaçlı önlem alınarak oteldeki bütün tuvaletlerde suyla taharet imkânı temin edecek donanım bulunmalıdır. Kuaför, SPA, masaj hizmeti hemcinsler aracılığıyla sunulmalı, İslami değerlere uyumlu olmalıdır. Ücretli televizyon yayınlarında İslam'a ters yayım olmamalı, internette aile filtresi kesinlikle uygulanmalıdır. Alternatif tatil sunan bu otel alanlarında ki çalışanlarına helal uygulamalarla alakalı bilgilendirme yapılmalı, elbise, hâl ve hareketler İslam ahlakına ters olmamalıdır. Açık ya da kapalı yüzme havuzlarının bir olması halinde, bay ve bayan olarak dönüşümlü kullanabilmeye yönelik tedbirler alınmalıdır. Mescitlerin, çevreden gelebilecek gürültü ve müzik sesini geçirmeyecek biçimde izole olması sağlanmalıdır. En önemlisi de Cuma namazı için otel içinde ki mescitlerde kılınma imkânı yoksa yakındaki camilere erişim için yeteri kadar servis imkânı sunulmalıdır.

İslami tatilin ayrıcalığı


İslami tatil anlayışının bu noktada bizlere sunmuş olduğu ayrıcalıklar sayesinde hem dinimizi rahatlıkla yaşayabilmekte hem de helal- haram çerçevesinde sıkıntılar yaşamamamız için oldukça fırsat sunmaktadır. Aynı zamanda Antalya İslami oteller siz değerli müşterilerine her türlü hizmet ayrıcalığı sunarak müşterilerin rahat etmesini hedeflemektedir.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.