KPSS Eğitim Bilimleri soruları ve cevapları yayımlandı mı?

400 binin üzerinde öğretmen adayının katıldığı 2016 KPSS Eğitim Bilimleri sınavı 22 Mayıs 2016 Pazar günü yapıldı. Peki KPSS Eğitim Bilimleri soruları ve cevapları yayımlandı mı? Öğretmen adaylarının lisans sınavı ve alan sınavıyla (ÖABT) birlikte katıldığı KPSS Eğitim Bilimleri, program geliştirme, gelişim psikolojisi, öğrenme psikolojisi, öğretim yöntem ve teknikleri, ölçme ve değerlendirme ile rehberlik derslerinden oluşuyor. İşte 2016 KPSS Eğitim bilimleri soruları ve cevapları...

KPSS Eğitim Bilimleri soruları ve cevapları yayımlandı mı?
23 Mayıs 2016 Pazartesi 11:00

KPSS Eğitim Bilimleri sınavı 22 Mayıs 2016 Pazar günü tüm Türkiye'de uygulandı. 400 binin üzerinde öğretmen adayının katıldığı eğitm bilimleri sınavında öğrencilere 80 soru soruldu. Program geliştirme, gelişim psikolojisi, öğrenme psikolojisi, öğretim yöntem ve teknikleri, ölçme ve değerlendirme ile rehberlik derslerinden adaylara toplam 80 soru soruldu. Peki 2016 KPSS Eğitim bilimleri soruları ve cevapları yayımlandı mı?

Her sene öğretmen adayları için üç farklı sınav yapılıyor: KPSS GK GY, KPSS Eğitim Bilimleri, KPSS Alan Bilgisi ÖABT. Bu sınavlara öğretmen adaylarının birçoğu katılırken bazı branşlarda ÖABT sınavı yapılmadığı için o öğretmenler sadce genel kültür, genel yetenek ile eğitim bilimleri sınavıyla değerlendiriliyorlar. Öğretmen adaylarının katıldığı bu sınavların belirli oranları alınarak KPSS P10 puan türü hesaplanıyor. Milli Eğitim Bakanlığının açtığı öğretmen atamalarına öğretmenler KPSS P10 puan türüyle katılıyor ve buna göre atanıyorlar. 

2016 KPSS EĞİTİM BİLİMLERİ SORULARI VE CEVAPLARI

Yüz binlerce öğretmen adayının büyük bir heyecanla katıldığı KPSS Eğitim bilimleri birçok öğretmenin kaderini belirleyecek. Sınavın bitmesiyle birlikte öğretmen adaylarının gözü eğitim bilimleri sorularının yayımlanıp yayımlanmadığında. Ancak maalesef ÖSYM bu konuda resmi bir açıklama yapmadı. Soruların ne zaman yayımlanacağı tam olarak bilinmiyor. Ancak Kamu Saati olarak bizim tahminimize göre 25-26 Mayıs tarihlerinde kpss eğitim bilimleri soruları ve cevap anahtarı yayımlanır diye düşünüyoruz. Dilerseni android uygulamamızı indirerek sorular yayımlandığı an telefonunuza ücretsiz bildirim alın. Ayrıca KPSS ile ilgili güncel gelişmeleri de aynı hızla takip edin. Android uygulamamızı indirmek için tıklayın

EĞİTİM BİLİMLERİNDE HANGİ DERSLERDEN SORU ÇIKIYOR?

Eğitim bilimlerinde 6 farklı dersten öğretmen adaylarına soru soruluyor. Rehberlik, ölçme değerlendirme, gelişim psikolojisi, öğretim yöntem teknikleri, program geliştirme, öğrenme psikolojisi.

Program Geliştirme: Eğitim bilimleri sınavının en zor dersi olarak bilinir. Eğitim öğretim sürecini kurgularken öğretmenlere rehber olması için planlanan eğitim programı, öğretim programı, günlük plan, yıllık plan hazırlama gibi işlemleri içerir. Teorik bir ders olduğu için öğretmen adayları eğitim bilimleri içerisinde en çok bu alanda zorlanıyor.

Ölçme ve Değerlendirme: Öğrencilerin dönem içerisindeki kazanımlarının ne kadarını öğrenip ne kadarını öğrenmediğini ölçen bilgilerin öğretildiği derstir. 

Öğretim Yöntem ve Teknikleri: Sınıf içi veya sınıf dışı öğrenme sürecini şekillendiren, sürecin nasıl daha iyi yönetileceğini, öğrencilerin kalıcı bilgiyi nasıl daha iyi alabileceğini anlatan teorik bir derstir. Çok fazla öğretim yöntem ve tekniği olduğu için öğretmen adayları bu derste de zorlanır. 

Gelişim Psikolojisi: Bireyin anne karnından yaşamının sonuna kadar nasıl bir gelişim çizgisinde olduğunu, bedeninin ve ruhunun nasıl bir gelişme gösterdiğini inceleyen derstir.

Öğrenme Psikolojisi: Eğitim öğretim sürecinde öğrencinin nasıl öğrendiği üzerine kurgulanan bir derstir. Amaç öğrenciyi en uygun öğrenme potansiyeline getirmektir.

Rehberlik: Okullardaki rehberlik faaliyetlerinin nasıl olması gerektiğini belirten derstir.

2016 KPSS Eğitim Bilimleri sınavı soruları ve cevaları henüz yayımlanmadı. Yayımlandığı an buraya ekleyeceğiz. Siz de bu sayfayı takip ederek soruları rahatlıkla görebilirsiniz. 

KPSS 22 Mayıs Eğitim Bilimleri Soru Kitapçığı İçin TIKLAYINIZ.

KPSS Tarih ve Vatandaşlık soruları için tıklayınız.

KPSS Genel Kültür ve Genel Yetenek soruları için tıklayınız.

KPSS nasıldı, uzman yorumları

KPSS puan hesaplama nasıl yapılır, tıklayın.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.