2021 Kpss Puanı Geçerlilik Süresi Değişti! Peki KPSS Puanları Kaç Yıl Geçerli?

Kpss Puanı Kaç Yıl Geçerli 2020, KPSS Lisans Öğretmenlik Puanı Kaç Yıl Geçerli?, KPSS Orta Öğretim Puanı Kaç Yıl Geçerli?, KPSS Lisans B Grubu Puanı Kaç Yıl Geçerli?, KPSS Lisans A Grubu Puanı Kaç Yıl Geçerli?, KPSS Lisans Puanı Kaç Yıl Geçerli?, KPSS Önlisans Puanı Kaç Yıl Geçerli? sorularının cevapları son günlerde en çok araştırılan konuların başında işte kpss geçerlilik süresi Detaylar haberde...

2021 Kpss Puanı Geçerlilik Süresi Değişti! Peki KPSS Puanları Kaç Yıl Geçerli?
Kamusaati
Kamusaati
15 Eylül 2021 Çarşamba 01:26

2021 Kpss Puanı Geçerlilik Süresi Değişti! Peki KPSS Puanları Kaç Yıl Geçerli?

Kpss Puanı Kaç Yıl Geçerli 2021, KPSS Lisans Öğretmenlik Puanı Kaç Yıl Geçerli?, KPSS Orta Öğretim Puanı Kaç Yıl Geçerli?, KPSS Lisans B Grubu Puanı Kaç Yıl Geçerli?, KPSS Lisans A Grubu Puanı Kaç Yıl Geçerli?, KPSS Lisans Puanı Kaç Yıl Geçerli?, KPSS Önlisans Puanı Kaç Yıl Geçerli? sorularının cevapları son günlerde en çok araştırılan konuların başında işte kpss geçerlilik süresi Detaylar haberde...

2020 Ağustos ayına kadar öğretmen atamaları için kullanılan KPSS puanları 1 yıl geçerliydi. Ağustos ayında yapılan yeni düzenlemeyle birlikte artık öğretmen atamaları için kullanılan KPSS puanları da 2 yıl geçerli. Şimdi sizinle bütün kpss türleri için geçerlilik sürelerini paylaşalım.

KPSS Önlisans Puanı Kaç Yıl Geçerli?

Kpss  Önlisans puanları 2 yıl geçerli. 2021 yılında girilen sınavın puanı açıklandıktan sonra 2023 yılı kpss önlisans puanları açıklanana kadar geçerli.

KPSS Lisans Puanı Kaç Yıl Geçerli?

Kpss lisans puanları 2 yıl geçerli. 2021 yılında girilen sınavın puanı açıklandıktan sonra 2023 yılı kpss lisans puanları açıklanana kadar geçerli.

KPSS Lisans A Grubu Puanı Kaç Yıl Geçerli?

Kpss lisans a grubu puanları 2 yıl geçerli. 2021 yılında girilen sınavın puanı açıklandıktan sonra 2023 yılı kpss lisans a grubu puanları açıklanana kadar geçerli.

KPSS Lisans B Grubu Puanı Kaç Yıl Geçerli?

Kpss lisans b grubu puanları 2 yıl geçerli. 2021 yılında girilen sınavın puanı açıklandıktan sonra 2023 yılı kpss lisans b grubu puanları açıklanana kadar geçerli.

KPSS Lisans Öğretmenlik Puanı Kaç Yıl Geçerli?

Kpss lisans öğretmenlik puanları 2 yıl geçerli. 2021 yılında girilen sınavın puanı açıklandıktan sonra 2023 yılı kpss lisans öğretmenlik puanları açıklanana kadar geçerli.

Bu değişiklik 2018 Ağustos ayında yapıldı. Eskiden bu süre 1 yıl ile sınırlıydı.

Değiştirilen madde:

“Madde 1- 18/3/2002 tarihli ve 2002/3975 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmeliğin 11 inci maddesinin birinci fıkrasının ikinci cümlesi yürürlükten kaldırılmıştır.”

Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik’in 11. maddesi:

“Madde 11 — KPSS, sonuçların açıklanmasından itibaren iki yıl süreyle geçerlidir. Ancak, öğretmen adayları için KPSS´de elde edilecek puanların geçerlilik süresi bir yıldır. Yeni bir sınavın yapılamaması durumunda ise sınav sonuçları, bir sonraki sınav sonuçlarının açıklanmasına kadar geçerli olmaya devam eder.”

KPSS Orta Öğretim Puanı Kaç Yıl Geçerli?

Kpss Orta Öğretim puanları 2 yıl geçerli. 2020 yılında girilen sınavın puanı açıklandıktan sonra 2022 yılı kpss Orta Öğretim puanları açıklanana kadar geçerli.

2021 KPSS kaç yıl geçerli olacak?, KPSS 2021 puanları kaç yıl geçerli?, KPSS B grubu puanları kaç yıl geçerli?, 2021 KPSS lisans kaç yıl geçerli?, 2021 KPSS Önlisans kaç yıl geçerli?, 2021 KPSS ortaöğretim sınavı kaç yıl geçerli?


Kaynak: Kamu Saati Özel
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Kpss aday - 1 yıl önce
Lan Bi 2 yıl da birde iyi yaw
Avatar
Ogretmen - 1 yıl önce
2021 p121 puanı kaç yıl gecerli
Avatar
Tarık - 1 yıl önce
1 yıl geçerli imiş yanlış bilgi veriyorsunuz, Şuan 2021 kpss p121 puanımla öğretmenlik başvurusu yapamıyorum otomatik olarak 2022 kpss puanını veriyor