Sen Ne Menem Afetsin Bürokrasi Hazretleri!


İbrahim Aydın

İbrahim Aydın

19 Ocak 2018, 12:53

Bürokratların işi nedir? İktidarın direktifleri doğrultusunda, alanı ile ilgili sorunları çözerek halka hizmet etmek değil midir? Vatandaşı mutlu etmek değil midir?

Yoksa koltuk ve makam arabası kapıp, hesabına okkalı miktarlarda maaşların yatma şansını elde etmek midir?

Sorunları çözmek yerine düğümlemek midir?

Çok basit çözümleri olan sorunları, sulandırarak, karmaşık hale getirerek, zamanı uzatarak mağduriyeti arttırıp tabanı yönetime kinli hale getirmek midir?

Yoksa yoksa “Kardeşim siz kimsiniz, son sözü ben söylerim”, ne kadar iktidar değişse de ben yine buradayım demek midir?

Şöyle bir düşünün, bürokratlar hangi sorunu çözmüşler? Uzmanı oldukları kurumla ilgili sorunları ve çözümleri ilgili makama sunup, ikna ederek hangi yaraya merhem olmuşlar Allah aşkına? 

Şu son yıllarda yaşananların bir kısmını gözümüzün önünden geçirelim;

-Dershanelerin kapatılması,

-TEOG sınavının kaldırılması,

-Liseye geçiş sınavının düzenlenmesi,

-Cam filmi meselesi,

-ÖYP’liler meselesi,

-Yardımcı doçentliğin kaldırılması.

Şimdi bunlar hep Sayın Cumhurbaşkanımızın direktifi ile yapılmaya çalışıldı. Tabi bürokrasimiz çok meşgul, işin ehli ve sahaya hakim oldukları için hazırlıksız yakalandılar!!!. Maalesef ellerine yüzlerine bulaştırdılar. Mağduriyetler yaşattılar, vatandaşın iktidara olan güvenini sarstılar. 

Çok ayrıntıya girip sizleri fazla sıkmak istemiyorum ancak sadece birinden örnek vereyim. Liseye geçiş sınavı ile ilgili direktif alınınca, bir anda bir süre sessizlik oldu, acel tecel hazırlıklar raporlar filan hah tamam dediler. Sonra sınav sistemini açıkladılar, büyük hayal kırıklığı!!!. On gün sonra bir düzeltme, 5 gün sonra bir daha, arkasından Cumhurbaşkanından uyarı şu şu konulara da dikkat!!! 

Yani işi arap saçına döndürdüler tıpkı yardımcı doçentliğin kaldırılması konusunda olduğu gibi. İsim değiştirerek yeni bir durak keşfettiler!!! Ancak mevcut 38 bin yardımcı doçent ne olacak onu söylemediler. Bunların statü, toplumda ve çevrelerindeki saygınlığı hiç dikkate almadılar.

Sahi her şeyi Cumhurbaşkanı düşünecek, direktif verecek, siz karmaşık hale getirecek, tekrar O düzeltecekse siz niye varsınız kuzum? Şıkşık giyinmek, altınaza makam arabası, hesaplarınıza dolgun maaş, kokteyllerden kokteyllere koşmak için mi?

İşiniz çok zor Sayın Cumhurbaşkanım çok. Duayla

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.