Kendini sevmenin ve değiştirmenin 5 kuralı

Çoğu zaman ne erkekler ne de kadınlar kendini sevememekten ve mutsuz olmaktan şikâyet eder. Bunun sebebi bazen sosyal çevre bazen aile bazen de iş hayatı olabilir. Fakat her durumda bir çıkar yol mümkün. İşte kendini sevmenin ve değiştirmenin 5 kuralı...

Kendini sevmenin ve değiştirmenin 5 kuralı
Kamusaati
Kamusaati
14 Ağustos 2020 Cuma 01:49

7
1 / 6

Kendinizi sevmeye kabullenmekten başlayın. Sevmediğiniz özelliklerinizin yanında güçlü yönlerinizi düşünün. Size göre zayıf olduğunu düşündüğünüz yönünüz başkalarına göre önemli olabilir.

2/ 6

Çevrenizdeki insanlar sizi kendinizi hissettiğiniz gibi algılar. Bu nedenle çevreye karşı değişmek yerine önce kendinizi değiştirmeyi ve mutlu etmeyi deneyin.

3/ 6

Her durumda beğenmediğiniz yönlerden olumlu bir sonuç çıkarmaya çalışın. Sürekli aynı şey üzerinde durarak yaşamın tadını çıkaramazsınız.

4/ 6

Uzmanlar genelde yalnız kişilerin kendini mutlu hissetmediğini belirtir. Dost veya arkadaş edinmek hem kendini sevmek hem de bakış açısını zenginleştirmek açısından büyük bir öneme sahip.

5/ 6

Sevmediğiniz özelliklerinizi sıralayın ve değiştirebileceklerinizden başlayın. Bunun sonucu iyi de olabilir kötü de fakat en azından kendinize olan sorumluluk duygusunu pekiştirmiş olursunuz. Sizi mutlu etmeyen hiçbir şeyi değiştirmek için geç kalmadığınızı unutmayın.

6/ 6

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.