BAKANIN İLK ÇALIŞMASI!


Doğan Ceylan

Doğan Ceylan

14 Temmuz 2018, 22:37

Eğitim sorunlarına son derece vakıf olan Prof. Dr. Ziya Selçuk’un Milli Eğitim bakanı olması kamuoyunda ve eğitim camiasında heyecan yarattı ve sorun yumağına dönüşmüş eğitime çeki düzen vermesi konusunda beklenti oluşturdu.

Yeni bakanımızın ilk icraatının ne olacağını ve sorunların çözümüne hangi noktadan başlayacağını herkes gibi ben de merakla bekliyordum. Hoca göreve başlar başlamaz birim amirlerine bir yazı gönderilerek her birimin çalışma alanındaki sorunlar ve bunlara çözüm önerilerini ayrıca eğitimin genel sorunları ve çözüm önerileri istendi. Tam da Ziya Hocaya yakışır bir ilk icraat oldu.

Bu çalışma ile sorunların tespiti, önceliklendirilmesi ve çözüm için bir yol haritası oluşturulması  amaçlanmış olabilir.  Aslında Ziya Hoca, alanda yaşanan sorunları zaten bilen birisi. Bende yıllardır eğitimde yaşanan sorunlar ve çözüm önerilerini içeren yazılar yazıyorum. Bunlar köşe yazısı  veya haber olarak yayınlanıyor. 4-5 yıl öncesine kadar neredeyse tüm önerilerim yetkililerce dikkate alınarak gereği yapılırken son yıllarda alanda yaşanan sorunlara karşı umursamaz tavırlar içine girildi. Bu nedenle sorunlar çözülmeyince yeni sorunlara neden oldular. 

Birim amirleri istenilen raporları emirleri altındakilere kısa sürede hazırlatarak Sayın Bakana sunum yapacaklardır. Yetkililer raporlarını hazırlarken, okul bahçelerine yeni binalar yapılıp çocukların oyun alanlarının yok edilmesinden, öğretmen performans değerlendirmesine; okulların denetimsiz bırakılmasının doğuracağı sorunlardan, öğretmen niteliğine; eğitimin belediyelere bırakılmasının sakıncalarından,teftiş sisteminin yapısal sorunlarına; aile eğitiminden, lise geçiş sistemindeki sorunlara; özel yetenekli öğrencilerin yetiştirilmesinden ev ödevlerine varıncaya kadar  tüm genel müdürlüklerin görev alanında dile getirdiğim onlarca yazımdan yararlanırlarsa faydalı olur diye düşünüyorum. 

Şayet birim amirleri alanda yaşan sorunları hakkıyla tespit edip öneriler içeren raporlar sunarlarsa, daha doğru bir yol haritası oluşturulacaktır. Lakin, “Siz yıllardır bu işin başında değil miydiniz, madem bu sorunları biliyordunuz neden çözmediniz?” sorusunu sormaktan da kendimi alamıyorum.

Hiçbir çıkar gözetmeksizin ülkesine hizmet etmek için çaba sarfeden herkese,  yüce Alla’tan muvaffakiyetler diliyorum…

Doğan CEYLAN

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.