ANKARA'DA BİR YILDIZ DOĞUYOR!


Nail Velioğlu

Nail Velioğlu

28 Şubat 2018, 17:05

Manevi değerleri özümsemiş, bilimsel ve analitik düşünebilen bireyler için Ankara Çakırlar da yıldız bir okul açıldı.

İnsanlığın küresel barışa daha çok muhtaç olduğu çağımızda öğrencilerini, medeniyet tasavvuru gelişmiş; milli, manevi, ahlaki ve insani değerlerle kuşanmış; kendi kültürüyle bütünleşmiş, farklı kültürlerle barışık; ülkesine ve insanlığa faydalı olma idealine sahip bireyler olarak yetiştirmeyi misyon edinmiş bir okul.

Kemiyeti ihmal etmeden keyfiyeti merkeze alan bir anlayışla, yaşadıkları çağın bilgisi ve becerisi verilerek dünyamızın ve ülkemizin ihtiyaç duyduğu insan kaynağına katkı sağlamak için mesleki, akademik, sosyal, sportif, sanatsal ve kültürel donanıma sahip bireyler yetiştirmeyi kendine vizyon olarak belirlemiş bir okul.

Celalettin Ökten hocanın gayreti, çabaları ve misyonuyla, Muhammed Hamidullah’ın vizyonunun mezcolduğu bir okul.

Adını, İslam hukuku alanında derin bir ilmin, İslam’a adanmış bir ömrün sahibinden,  batıda tek başına ümmeti temsil eden bir duruş sahibi ve bir İslam diplomatı Muhammed Hamidullah’tan alan bir okul. Uluslararası Prof.Dr.Muhammed Hamidullah Anadolu İmam Hatip Lisesinden söz ediyorum. Daha adından itibaren, ülkemizin maarif davasında nasıl bir yerde konumlandığı hakkında fikir sahibi olabileceğimiz bir okul. 

Okulun giriş bölümünde yeralan “mü’minler ancak kardeştir…” ayeti kerimesi ile adeta bir ümmet laboratuvarı işlevi üstlenmiş ve Kafkasya’dan Balkanlar’a, Afrika’dan Ortadoğu’ya kısacası ümmet coğrafyasının her karışından öğrenci akını başlamış durumda.

Bugün en çok ihtiyaç duyulan hususların başında, İslam dünyasının dağınıklığı ve birbirlerinin acılarını/sevinçlerini anlayamaz durumda olmaları değil mi? Hani Müslümanlar bir vücudun azaları gibiydi. Azalardan birine bir diken batsa, bütün vücut o sızıyı hissederdi. İşte bu okul tam da bu sızının vücut bulduğu, Müslümanların bir bütünün ayrılmaz parçaları olması gerektiği bilinciyle inşa edilen mütevazi bir çabanın ürünü. 

Küreselleşmenin her yönüyle dünyayı küçük bir köye dönüştürdüğü bir zaman diliminde, Müslüman milletler de birbirlerinin eksikliklerini tamamlamada, güçlerini birleştirmede, dünyanın şekillenmesinde söz sahibi olma isteği noktasında duyarsız kalamazlardı. Uluslararası İmam Hatip Liseleri projesi de Müslüman milletler arasında kültürel köprüler kurmak, tecrübe paylaşımında bulunmak, medeniyet birikimimizi idrak edecek nesiller yetiştirmek, dil, renk, ırk ayırımı gözetmeksizin bireylerin sağlıklı ve mutlu yaşamalarına, dolayısıyla insanlığın barışına katkı yapmak gibi temel amaçları gerçekleştirmek üzere planlanmışlardır.

Elbette bir projenin beklenen sonuçları vermesi için iyi bir tasarım ve planlanmanın yanında, bu değerlere inanmış insan kaynağına/uygulayıcılara ihtiyaç vardır. Yöneticileri, eğitimcileri ve personelleriyle mesai mevhumu gözetmeden yukarıda zikredilen ulvi amaçlara hizmet etmek adına gayret sarfeden bir kadronun olması, bu projenin sonuçlarının uzun vadede ülkemizin maarif davasına önemli katkı yapacağına dair ümitlerimizi diri tutmaktadır. Ankara’da ilke ve tek olan bu okulumuzu, tüm kurumlar ve sivil toplum kuruluşları olarak destekleyerek sızı duyan azalardan biri olduğumuzu gösterebiliriz.

Nail VELİOĞLU
Eğitim Bir Sen Ankara 4 Nolu Şube Başk.Yrd.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.