"Aile Olmak Uyum İster Sanat İster.." Tülin Aşkın'dan Muhteşem Bir Köşe Yazısı Daha..

Kamusaati.com Köşe yazarlarımızdanTülin Aşkın'dan "Aile Olmak Uyum İster Sanat İster.." adlı Muhteşem Bir Köşe Yazısı Daha.. Detaylar haberde.

"Aile Olmak Uyum İster Sanat İster.." Tülin Aşkın'dan Muhteşem Bir Köşe Yazısı Daha..
Kamusaati
Kamusaati
15 Ocak 2021 Cuma 14:30

Aile Olmak Uyum İster Sanat İster...

Anne-baba çocuğun kişiliğinin oluşumunda en büyük rol modellerinden biridir. Çocuk bu rol modellerini kendine örnek alarak ve onların yaşam ve davranış  biçimlerini taklit  ederek öğrenir. Çocuklar çok iyi bir gözlemcidir; önce izler sonra da  gördüğünü uygular.Anlatılanlardan ziyade yaşadıklarını, gördüklerini öğrenirler. Çocuğu ilmek ilmek işleyip onu ruhen, bedenen iyi- kötü, dogru-yanlış etkilemek ve yetiştirmek anne babanın elindedir. Zor bir sanattır, bir okadar da güzel,sonucunu kendinizin belirlediği iyi yada kötü hayranlık uyandıran yada beğenilmeyen her şeyini sizin işlediğiniz bir sanat eseri gibi...
Ne demiştik,çocuk anne babayı model alır, onların verdiği ve aldığıyla yön çizmeye, öğrenmeye başlar. Bunun yanısıra bu öğrenme süreci içinde onun, sevgiye, güvene yani çevresindekilere inanmaya, bağımsızlığa, yani büyüdükçe bazı şeyleri kendi başına yapabilme istekleride  başlıyacaktır.
 Çocuğun ilk aldıkları anne ve babadan öğrendikleridir. O yüzden anne baba arasındaki uyum, tutarlılık, yaklaşım, söz birliği çok önemlidir. Anne ve baba bu süreçte tutarsız olmamalıdır. Onların bu tutarsızlığı iyi bir gözlemci olan çocuğun dikkatinden kaçmaz.
Her hangi bir konuda alınacak  kararda, anne baba ve çocuğun  olaylar karşısında birbirlerinden farklı ve tutarsız tepkileri çocuğun üzerinde bir çok olumsuz tepkiye yol açabilir. Çocuk farklı yollarla kendini ispatlamak, dikkati üzerine çekmek icin sinirli, ürkek,yumuşak huylu, ılımlı, söz dinleyen bir çocuk olmak ya da kendi benliğini ve bağımsızlığını göstermek için kavgacı, asabi, hırçın, çabuk kırılıp öfkelenen, tepkisel bir kişilik yapısına ve anne babası arasında farklı düşünce sorunlarına(iyi anne kötü baba, kötü anne iyi baba gibi )neden olabileceği gibi bu tutum çocuğu farklı bambaşka istenilen ve onun istedigi bir kişiliğin dışına çıkmasına çıkarılmasına farklı bir boyuta getirilip çıkmaza girilmesine sebebiyet verildiğini unutmamak gerekir.

Çocuğun doğru bir şekilde gelişimini sağlamak onun görev ve sorumluluklarını vermek, güven duygusunu pekiştirmek, bağımsız birey olmasını sağlamak, kendisi, ailesi ve toplum için sağlıklı, aklı başında ahlaklı, ne yaptığını bilen birey yetiştirmek oldukça uzun zaman ve emek isteyen bir süreçtir.Bu süreci iyi bir şekilde  yürütmek biz ebeveylerin tutum davranış ve söz birliği içerisinde olmalarıyla  mümkündür.

Yazının başında anne baba sanatkardır demiştim.
Bizler bir sanatkarsak çocuklarımızda bizim eserimiz ise onları muhteşem bir sanat eserine dönüştürmek yada dönüştürememek de bizim elimizde.
Muhteşem eserlere imza atmamız ümidiyle...
Kalın Sağlıcakla..
Tülin Aşkın

Sitemizi Aşağıdaki Sosyal Medya Hesaplarımız Üzerindende Takip Edebilirsiniz.. İlginiz İçin Teşekkür Ederiz Kamusaati.com

twitter-logo – Ömer Sezer

Bu yazının tüm hakları www.kamusaati.com'a aittir. 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanununun 36. maddesi uyarınca alıntılanamaz. Telif hakları saklı tutulmuş bu yazının alıntılanması halinde yasal takip yapılacaktır. ©


Kaynak: Kamu Saati Özel
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Atilla - 3 yıl önce
Yüreğinize sağlık harika bir yazı olmuş
Avatar
Atilla - 3 yıl önce
Harika bir yazı olmuş
Avatar
Burçin Gümüş - 3 yıl önce
Kaleminize sağlık
Avatar
Nida - 3 yıl önce
Elinize kaleminize sağlık.