Taşeron işçiler Bakanlar Kurulu'nda tartışılacak

Bakanlar Kurulu gündeminde kamuda çalışan işçilerin asıl ve yardımcı iş sınıfına göre ayrılması ve buna bağlı olarak kadroya geçirilmesi tartışılacak.

Taşeron işçiler Bakanlar Kurulu'nda tartışılacak
11 Kasım 2015 Çarşamba 11:41

Bakanlar Kurulu, taşeron şirket üzerinden kamuda çalışan işçilerin mesleklerine göre asıl işi mi yoksa yardımcı işi mi yaptıklarına karar verecek. Yaptığı iş asıl işler listesinde yer alanlar, kadroya alınma yolunda önemli bir adım atacak.

Seçimden önce taşeron işçilere kadro vaadinde bulunan AK Parti'nin seçim galibiyetinin ardından, taşeron işçilerin gözü yeni kurulacak hükümete çevrildi.

Yeni Bakanlar Kurulunun asıl iş ve yardımcı işlerin neler olduğunu listeler halinde belirlemesinin ardından, asıl iş sınıfında olanlar kadroya alınma yolunda önemli bir aşamayı geride bırakmış olacak.

Geçen yıl yasalaşan 6552 sayılı Torba Kanun'da, kamudaki taşeron işçilerden hangilerinin asıl işi, hangilerinin yardımcı işi yaptığını belirleme yetkisi Bakanlar Kuruluna verilmişti.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Selim - 8 yıl önce
İnşAllah geniş kapsamlı olur.