Soma Davası'nda 'satılmış' tepkisi

Soma'da hayatını kaybeden 301 işçi ile ilgili görülen davada Fazıl Baraj işveren lehine ifade verdi. Acılı aileler Baraj'a 'satılmış' dedi.

Soma Davası'nda 'satılmış' tepkisi
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

Soma Davası olarak bilinen 301 işçinin madende yaşamını yitirmesiyle ilgili görülen davada 4. duruşma yapıldı. Mağdur sıfatıyla ifadesi alınan Fazıl Baraj'ın işveren lehine ifade vermesi bir çok işçi ailesi tarafından protesto edildi. 

Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Soma'daki maden ocağında patlama davasında 46 sanığın yargılanmasına devam edildi. Maden kazasında yaşamını yitiren işçileriğn yakınları duruşmaya katılırken polis ve jandarma da çevrede geniş güvenlik önlemi aldı. 

Yapılan duruşmada söz alan Fazıl Baraj işverenin sorumluluklarını yerine getirdiği iddialarında bulununca acılı ailelerin çoğu Baraj'a "satılmış" diyerek tepki gösterdi. 29 yaşındaki oğlunu kaybeden bir anne de duruşma çıkışında sinir krizi geçirdi.

Duruşmayı çok sayıda ünlü isimle beraber bazı milletvekilleri de izledi.


Etiketler; #Fazıl Baraj
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.