İşe giriş bildirimini işçi de yapabilir

İşe giriş tarihinden itibaren 30 gün içinde işçi tarafından SGK\'ya bildirimde bulunabilir. Bu durumda taraflar cezayi müeyyide ile karşılaşmaz.

İşe giriş bildirimini işçi de yapabilir
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

İşe giriş bildiriminin genellikle patron tarafından yapılması işçilerin bu bildirimde bulunamaması gibi bir durumun anlaşılmasına neden oluyor. Konuyla ilgili Akşam tarafından yapılan bir haberde işçilerin de bu işlemleri gerçekleştirebileceği hatırlatıldı. 

İşe giriş bildirimi için internet üstünden bildirim olanağı bulunurken henüz konuyla ilgili adımların atılmaması nedeniyle bu işlemler internetten gerçekleştirilemiyor. Ancak gerekli bilgi ve belgelerle SGK'ya yapılacak başvuru ile işe giriş bildiriminde bulunulabiliyor. 

İş akdinin başlaması ve sonlanması hususlarını taraflardan birinin bildirmesi yeterli olmaktayken uzmanlar bu konuda çeşitli sorunların bulunduğuna dikkat çekiyor. Bazı işverenler tarafından sigortası yatırılmayarak işten çıkmış gösterilen çok sayıda işçinin bu durumdan haberdar olmadığı belirtiliyor. Bu durum her ne kadar ceza gerektiren bir idari suç olsa da bu tarz işlemlere imza atan işveren tarafı bu durumu pek umursamıyor. 

 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.