Esnek çalışma iş piyasasını etkiliyor

Esnek çalışma koşulları ve yarı zamanlı çalıştırma imkanları kimilerince iyi, kimilerine göre işgücü piyasası açısından kötü. Ancak sonuç zamanla anlaşılacak.

Esnek çalışma iş piyasasını etkiliyor
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

Sabah Gazetesi yarı zamanlı çalışma ve işgücü piyasaları ,le ilgili bir haber yaptı. Gazete haberinde yarı zamanlı çalışma sonucunda işsizliğin azaldığını belirtti.

Hazete haberinde işsizlikle mücadelenin meyveleri alınmaya başlandığını belirtti. Son 10 yılda 6.3 milyon kişinin işe yerleştiğini belirten gazete 2014'te bu rakam 1 milyon 332 bin olduğunu kaydetti

 İşgücüne katılım oranının yüksekliği işsizliğin hızlı düşmesini engelliyor. Yani çalışma yaşına erişenlerin sayısı artıyor. Bu da hesaba katıldığında son 10 yılda 7 milyon 95 bin kişi işe başladı.

İş bulma açısından iki kesimin dezavantaj yaşadığını görüyoruz. Bunlar anneler ağırlıkta olmak üzere kadınlar ve yeni mezun gençler. Anneler çocuklarına yeterince zaman ayıramadıkları için iş hayatından çekiliyor. Yeni mezun gençlerin de tecrübe eksikliği dezavantaj. Kamunun ise açabileceği kadro sayısı sınırlı. AK Parti seçim beyannamesinde bu iki kesime yönelik çok önemli vaatler açıklandı. Teşvikler sadece gençleri ve kadınları değil ekonominin bütününü olumlu etkileyecek vergi ve prim geliri içeriyor. 

Kaynak: Sabah

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.