2016'da taşeron işçiler kadroya geçecek

Seçim vaatlerini sıralayan tüm partiler 2016 yılında taşerona kadro sözü verdi. Seçimi hangi parti kazanırsa kazansın taşeron işçiler kadroya alınacak.

2016'da taşeron işçiler kadroya geçecek
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

Seçim vaatlerinde öne çıkan dört büyük partinin tamamı taşeron işçilerin durumlarıyla ilgili düzenleme sinyali vrdi. Ak Parti, CHP, MHP ve HDP taşeron işçilerin durumlarıyla ilgili beyannamelerinde ya da diğer resmi biçimlerde taşeron işçilerin sorunlarınıngiderileceğini ifade etti. Böylece 2016 yılı içinde taşeron işçilerin kadroya alınma ihtimalinin gerçeklenme şansı yükseldi. Seçimlerden sonra koalisyon da olsa tek parti iktidarı da olsa taleron işçiler için sevindirici haber gelecek.

Taşeron işçileri konusunda son olarak hükumetten bir açıklama geldi. Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz taşeron işçilerin kadroya alınmaları ile ilgili çalışmalar yaptıklarını, Maliye Bakanlığı'nın konuyla iglili çalışmalarında sona gelindiğini söyledi. yapılan çalışmalara göre 2016 yılı içinde taşeron işçilere kadro verileceğini söyleyen Yılmaz, taşeronluk sisteminde de köklü değişikliklerin sinyalini verdi.

Şimdi kamuda çalışan 750 binden fazla taşeron işçi konuyla ilgili düzenleme bekliyor.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.