2015 Taşeron işçilere kadro vaadi hala net değil

Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz kadroya alınacak taşeron işçilerle ilgili A Haber'in sorularını yanıtladı.

2015 Taşeron işçilere kadro vaadi hala net değil
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

2015 yılının iki seçim döneminde de çeşitli siyasi partiler tarafından taşeron işçilere kadro vaadi yapılmıştı. 1 Kasım seçimlerinden önce de AK Parti tarafından kamuda çalışan taşeron işçilere kadro verileceği belirtilmişti. Ancak A Haber'in sorularını yanıtlayan Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz bu konuda bir sayı belirleyeceklerinin sinyalini verdi. Yılmaz kadroya alıanacak sayının belli olmadığını söyledi.

AK Parti'nin seçim beyannamesinde yer alan hususlarla hükümet programı çıkaracaklarını, vaat ve reformlara ilişkin yol haritası hazırlayacaklarını anlatan Yılmaz, 3 ay, 6 ay, 1 yıl gibi periyotlarda değişik vaatleri kapsayan bir eylem planı planı oluşturulacağını ifade etti.

Başbakan Yardımcısı Yılmaz şu ifadeleri kullandı:

"İlk 3 ay, daha kısa vadeli, hemen yapılacak hususları kapsayacak. Bunlar idari kararlar, somut vaatler olabilir. Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplanacak. Seçim beyannamemizde ortaya koyduğumuz vaatleri oraya taşıyıp, gerekli çalışmaları yürüteceğiz. Emeklilere, gençlere, çiftçilere, esnafa dönük somut vaatlerimizi en kısa sürede gerçekleştirme yönünde hazırlık yapacağız."

Yılmaz, kadro çalışmasının 200 bin kişiyi ilgilendirdiğinin belirtilmesine karşılık, "Rakamsal bir hedef yok, böyle bir hedef koymuş değiliz. Detaylar çalışılıyor. Sonuçta çıkacak liste bu rakamı tayin edecek" diye konuştu.

Cevdet Yılmaz, bütçe konusundaki sorular üzerine, büyük ihtimalle bu yıl için geçici bütçe yapılacağını, gelecek yılın ilk aylarında da kalıcı bütçenin hazırlanacağını söyledi.

 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Selim - 8 yıl önce
İnşAllah kapsamı geniş olur.