Türkmenlere destek büyüyor

Bayırbucak Türkmenlerine yönelik saldırılar, Gaziantep, Çorum, Sakarya, Trabzon ve Erzurum'da protesto edildi.

Türkmenlere destek büyüyor
22 Kasım 2015 Pazar 10:26

Gaziantep, Çorum, Sakarya, Trabzon ve Erzurum'da, Bayırbucak Türkmenlerine yönelik saldırılar protesto edildi.

Gaziantep Kırkayak Parkı'nda bir araya gelen grup, tekbir getirerek, "Vur de vuralım, öl de ölelim", "Kanımız aksa da zafer İslam'ın" sloganları atarak, Demokrasi Meydanı yakınındaki şehitlik anıtına kadar yürüdü.

Burada grup adına açıklama yapan Gaziantep Ülkü Ocakları Başkanı Fuat Yozbatıran, gerekli tedbirlerin alınmaması durumunda Türkmen Dağı'nda can alıp vermeye hazır olduklarını söyledi. Yozbatıran, şöyle konuştu:

"Biz şerefli Türk milleti olarak haklı davamızda ne can vermekten ne de can almaktan hiç çekinmedik, çekinmeyiz de. Her birimiz kutlu Türk ordusunun neferleriyiz. Hepimiz Türkmen Dağı savunmasında can alıp can vermeye hazırız, bu böyle bilinsin."

-Çorum

Özgür Düşünce ve Eğitim Hakları Derneği (Özgür-Der) üyeleri, Esed rejiminin Bayırbucak Türkmenlerine yönelik saldırılarını Hürriyet Meydanı'nda protesto etti.

Eyleme katılan Özgür-Der Genel Başkanı Rıdvan Kaya, yaptığı açıklamada, Müslümanlar üzerine bomba yağdırıldığını belirtti.

Yaşananların kabul edilemeyeceğine değinen Kaya, "Bugün Suriye'de olduğu gibi dünyanın pek çok yerinde Müslümanlar üzerine bomba yağdıran zalimler, bunun bedelini mutlaka ödeyecektir. Beş yıldır Suriye'de sadece Suriyeliler değil, insanlık katlediliyor. Bütün bir insanlık imtihan ediliyor. Bugün Bayırbucak Türkmenleri ateş altında. Katil Rusya bomba yağdırıyor. Esed güçleri ölüm saçıyor" diye konuştu.

-Sakarya

Çark Caddesi'nde bir araya gelen Ülkü Ocakları üyesi grup, çeşitli sloganlar atarak yürüdü. 

Grup adına konuşan Şube Başkanı Serdar Gül, Suriye'nin tarihin gördüğü en büyük güç hesaplaşmalarından birine tanıklık ettiğini söyledi.

-Erzurum

Yakutiye Kent Meydanı'nda toplanan grup, "Bozkurtlar eğilmez, Türkmen Dağı geçilmez", "Rehber Kuran, hedef kuran" pankartlarıyla yürüdü. 

Slogan atarak, Muratpaşa Mahallesi'ndeki İran Konsolosluğu önüne ulaşan grup adına basın açıklamasını Ülkü Ocakları İl Başkanı Bilgin Ertaş okudu.

Ertaş, Türkmen Dağı'nın yaklaşık 15 gündür Rusya, Suriye ve İran güçleri tarafından ablukaya alındığını ve Türkmenlerin katliama uğradıklarını belirtti.

-Trabzon

Kahramanmaraş Caddesi'nde toplanan Trabzon Ülkü Ocakları üyesi grup, slogan atarak Rusya Federasyonu'nun Trabzon Başkonsolosluğuna doğru yürüdü.

Trabzon Ülkü Ocakları Başkan Yardımcısı Erhan Özçakır, polisin geniş güvenlik önlemleri eşliğinde grup adına yaptığı açıklamada, Hatay'ın güneyindeki Bayırbucak Türkmenlerinin Rus uçaklarının ağır bombardımanı ve İran'ın binlerce milis desteğiyle Suriye ordusu tarafından yok edilmeye başlandığını söyledi.

Bölgede yıllardır süren Türk varlığına son verilmeye çalışıldığını vurgulayan Özçakır, "Hükümetin bir an önce gerekeni yapması lazım. Dedemiz Süleyman Şah'ın türbesini güneye taşıdığınız gibi, Türkmen Dağı'nı da Ankara'ya taşımanın planını mı yapıyorsunuz? Neyi bekliyorsunuz? Neyi hesaplıyorsunuz? Tanrı Dağı kadar Türk, Hira Dağı kadar Müslümanız ama Türkmen Dağı kadar çaresiz kalmayız, kalamayız, kalmayacağız. Hükümet ne gerekiyorsa bir an önce yapmalıdır" ifadesini kullandı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.