Türkiye'nin Suriye harekatı tartışılıyor

Türkiye'nin Suriye'ye karadan müdahale etmesine yönelik çalışmalar devam ediyor.

Türkiye'nin Suriye harekatı tartışılıyor
12 Kasım 2015 Perşembe 07:44

 Ortadoğu'daki savaşın Türkiye'yi de içine alan yeni bir boyutu üstünde tartışmalar devam ediyor. Türkiye'nin Suriye'ye karadan girmesi ve müttefiklerin de havadan desteklemesi gündeme geliyor. 

Kilis'ten 20 bin askerle Suriye'ye girmesi konuşulan Türkiye'nin karşısına IŞİD ve PYD'nin çıkma ihtimali bulunuyor. IŞİD'e karşı gerçekleştirilecek operasyonda Azez ve Cerablus hattında müttefik güçler ve muhaliflerle birlikte sivil Suriyeli halkın korunması hdeflenecek. Bölgede oluşturulacak "terörden arındırılmış bölge" Suriyeli muhaliflerin denetiminde olacak. 

Operasyona karşı çıkan Rusya, İran, Hizbullah ve Esad yönetiminin bölgeden uzak tutulması için siyasi tartışmalar devam ederken Rusya'nın kazandığı mevziler nedeniyle bölgeden uzak duracağı iddia ediliyor. 

Azez ve Cerablus bölgesinde IŞİD'in kontrolünün kaldırılması, Rakka yönünde yeniğ bir operasyon için çalışma başlatılması gibi amaçlarla harekete geçirilecek TSK'nın Kilis istikametinde özel birlikler ve çeşitli mühimmat konuşlandırmaya başladığı ifade ediliyor. 

PYD tarafından son günlerde yapılan açıklamalarda bölgeye yönelik bir Türkiye müdahalesine karşı koyacakları ifade edilmişti. Türkiye bölgeye düzenleyeceği operasyonda IŞİD ve PKK ile aynı anda karşılaşabilir. 

Kaynak: Haber Türk

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.