Türkiye Emlak Katılım Bankası yeniden açılıyor, Emlakbank A.Ş kimin?

Tarihi banka Türkiye emlak katılım bankası BDDK'nın onayına istinaden yeniden açılacak

Türkiye Emlak Katılım Bankası yeniden açılıyor, Emlakbank A.Ş kimin?
Admin
Admin
27 Şubat 2019 Çarşamba 12:27

Tüm Türkiye'nin Emlakbank diye bildiği tanıdığı Türkiye emlak katılım bankası BDDK'dan onay aldı ve açılmasına ramak kaldı..

EMLAKBANK GERİ DÖNÜYOR

Geçmiş tarihte ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün emri ile 20 milyon TL sermaye ile kurulan Emlakbank,2001 yılında BDDK kararı ile bankacılık işlemleri tamamen bitirilmişti.

Türkiye Emlak Katılım Bankası AŞ, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulunun (BDDK), yaptığı incelemeler sonunda onay aldı ve faaliyet izni Resmi Gazete'de yayımlandı.

BDDK'nın, Türkiye Emlak Katılım Bankası AŞ'ye faaliyet izni vermesine ilişkin karar bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Kurulun 8262 sayılı ve 26 Şubat 2019 tarihli kararına göre, 5411 sayılı Bankacılık Kanununun 10'uncu maddesi ile Bankaların İzne Tabi İşlemleri ile Dolaylı Pay Sahipliğine İlişkin Yönetmeliğin 7'nci maddesi kapsamında yapılan değerlendirme neticesinde, Türkiye Emlak Katılım Bankası AŞ'ye faaliyet izni verildi.

ÖNEMLİ:  Emlak Bank, altıncı katılım bankası olacak

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, 3 Ağustos 2018'de "Cumhurbaşkanlığı 100 Günlük İcraat Programı"nda Emlak Bankasının tekrar faaliyete başlayacağını açıklamıştı.

BANKAYA GENEL MÜDÜR OLARAK DENİZ AKSU ATANDI

Emlakbank kimin gibi soruları bu dönemde çok alıyoruz.Emlakbank aynı devlet bankası gibi çalışacak.Bildiğiniz Ziraatbank,Halkbank gibi.Genel Müdürlüğe Albaraktürk'de görev yapan Deniz Aksu atandı

EMLAKBANK'IN İŞLEVLERİ YA DA GÖREVLERİ NE OLACAK?

"Katılım fonu kabulü, nakdi, gayri nakdi her cins ve surette kredi verme işlemleri. Yurt içi ve yurt dışından fon toplama, hesaplar açma, borç alma, avans kabul etme işlemleri. Bankalar, finansal kuruluşlar, şirketler ile yurt içinde ve yurt dışında ortaklık veya kar-zarar ortaklığına girişilmesi veya sair her türlü surette iş birliği veya iştirakte bulunulması ve bu maksatla fonlar teşkil veya temin edilmesi. Yürütülen faaliyetler çerçevesinde yurt içinde veya yurt dışında, ham veya mamul madde, makine, ekipman, teçhizat, uçak, gemi ve taşınır mülkiyetine konu olabilecek her türlü mallar ile arsa, arazi, bina ve taşınmaz mülkiyetine konu olabilecek her türlü mallarla ilgili satım, trampa, bağış, takas, inşa, işletme ve benzeri işlemleri ve ilgili tescil, beyan, şerh, terkin, fek, değişiklik, düzeltme ve diğer her türlü işlemler."

EMLAKBANK PERSONEL ALIMI YAPAR MI?

Şuanda böyle bir bilgi henüz kamusaati.com'a ulaşmadı.Ancak şimdilik diğer devlet bankalarından personeller aktarılabilir Emlakbank'a.Önümüzdeki süreçte de banka yeni şubeler açmaya başlarsa elbette personel istihdamı yapacaktır.Emlakbank personel alım ilanları olursa mutlaka kamusaati.com dan yayınlayacağız

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.