Türkiye Büyük Operasyon İçin Suriye sınırına 'obüs' sevkiyatı yapıldı

Türkiye - Suriye Son dakika.. Türkiye den Suriye'ye operasyon, Güvenli bölge oluşturmak için Türkiye Suriye'ye girdi mi?, Bir gece ansızın gelebiliriz suriye'ye Girmemiz, Suriye de Ypg terör örgütüne yapılacak operasyon An Meselesi... Detaylar Haberimizde...

Türkiye Büyük Operasyon İçin Suriye sınırına 'obüs' sevkiyatı yapıldı
Admin
Admin
03 Ekim 2019 Perşembe 10:15

Türkiye Büyük Operasyon İçin Suriye sınırına 'obüs' sevkiyatı yapıldı

Şanlıurfa 20'nci Zırhlı Tugay Komutanlığı'ndan hareket eden obüs ve mühimmat yüklü kamyonlar, Suriye sınırındaki Akçakale ilçesine geldi.

Suriye sınırına 'obüs' sevkiyatı yapıldı

Türkiye Suriye sınırında güvenli bölge oluşturulmasına ve Türkiyedeki suriyelilerin Güvenli Bölgelere Gönderilmesi Amacıyla harekete geçildi.

Cumhurbaşkanı Başkan Recep Tayyip Erdoğan, sınırda oluşturulacak Güvenli Bölge konusunda "Kendi yolumuza devam etmekten başka çaremiz yok." diyerek tavrını belli ederken, harekete geçilme sürecini sağlayan bir diğer atılım Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'dan gelmişti.

"HAZIRLIKLARIMIZI YAPTIK"

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Oyalama, geciktirme olursa bu çalışmalar biter. Bunda son derece kararlıyız. Hazırlıklarımızı yaptık. Gerektiğinde kendi göbeğimizi kendimiz keseriz." sözlerine yer vererek defalarca ayı tür açıklamalara istikrarlı bir şekilde yer vermişti.

Tüm bu açıklamaların ardından gece boyunca, sınıra sevkiyat devam etti.

23 ARAÇLIK KONVOY

Suriye de Ypg terör örgütüne yapılacak operasyon için Akşam saatlerinde 20'nci Zırhlı Tugay Komutanlığı'ndan hareket eden obüs ve mühimmat yüklü kamyonların olduğu yaklaşık 23 araçlık askeri konvoy, Suriye sınırındaki Akçakale ilçesine ulaştı.

Suriye sınırına 'obüs' sevkiyatı yapıldı

SINIR BİRLİKLERE SEVK

Geniş güvenlik önlemleri altında ilçeye giriş yapan obüsler, sınır hattında konuşlandırılmak üzere sınır birliklerine sevk edildi.


Kaynak: Kamu Saati Özel
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.