TİKA destekleri prestij sağlıyor

TİKA, Kırgızistan'a ambulans hibe ederken, Sırbistan'a tarım desteğinde bulundu.

TİKA destekleri prestij sağlıyor
17 Kasım 2015 Salı 13:52

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Kırgızistan Sağlık Bakanlığı'na tam donanımlı beş ambulans hibe etti.

Türkiye'nin Bişkek Büyükelçiliği'nde düzenlenen törende, Büyükelçi Metin Kılıç, TİKA Orta Asya ve Kafkasya Dairesi Başkanı Dr. Ali Özgün Öztürk, ambulansların anahtarlarını Kırgızistan Sağlık Bakanı Talantbek Batıraliyev’e teslim etti.

Büyükelçi Kılıç törende yaptığı konuşmada, Türkiye ile Kırgızistan arasındaki sağlık alanında işbirliği faaliyetlerine değinerek, "Türkiye tarafından Kırgızistan'daki sağlık çalışanlarına eğitim verildi. Ambulanslar hibe edildi. Ülkede tedavisi mümkün olmayan 90 Kırgızistan vatandaşı, Türkiye'de ücretsiz tedavi edildi" dedi.

TİKA ayrıca, Sırbistan'ın Vladiçin Han kentinde meyveciliğin geliştirilmesi ve yeni ekim alanlarının oluşturulması projesi kapsamında 84 aileye ayva, vişne ve erik fidanları, Knyazavats ilçesinde 154 aileye ise vişne fidanı temin edildi.

Vladiçin Han'daki çiftçilere 4 bin ayva fidanı, 3 bin vişne fidanı ve 14 bin adet fidanı bağışlandı.

 


Etiketler; #dünya
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Selim - 8 yıl önce
TİKA'nın çalışmalarını çok değerli buluyorum. Artarak devam etmelidir.
Misafir Avatar
Murat - 8 yıl önce @Selim
TİKA özellikle son 10 yılda ciddi atılımlar gerçekleştirdi.