oscar ödülleri 2019, İşte en iyi film adayları

Oscar ödüllerinin bu yıl 91.cisi yapılacak..Peki en iyi film adayı,en iyi yönetmen adayı,en iyi erkek ve kadın adayı kimler oldu?2019 oscar ödülleri hakkında her şey yazımızda..

oscar ödülleri 2019, İşte en iyi film adayları
Admin
Admin
22 Ocak 2019 Salı 18:24

Doksan birincisi düzenlenecek olan Oscar Ödülleri adayları nihayet açıklandı.Toplamda 10 kategoride yarışacak adaylar..Adaylar arasında çok dikkat çeken yapımların yanı sıra dikkat çeken,hızlı çıkış yapanlar da var.

91. OSCAR ÖDÜLLERİ 2019 YILININ EN İYİ ADAYLARI BELLİ OLDU

Neredeyse 100 yıl önce ilk Oscar Ödüllerinin verilmesinin ardından,tüm dünyada dikkatle takip edilen,sanat ve kültür alanında  etkisi herkes tarafından kabul edilen Oscar Ödüllerinin bu yıl 91.si düzenlenecek.. Emil Jannings'ın en iyi erkek oyuncu ödülünü aldığı yıl yani 1929 yıldan beri Oscar Ödülleri her yıl verilmekte..

İşte en iyi film adayları:

Roma

BlacKkKlansman
Black Panther
Bohemian Rhapsody
The Favourite
Green Book
A Star Is Born
Vice

En iyi film dalında Oscar Ödülleri 2019'da 8 aday film yarışacak..Ancak benim görüşüm şimdiden belli: ROMA

Nedir roma filmi,konusu nedir,oyuncuları kimlerdir?

Cleo, Meksiko’nun orta sınıf ailelerinin yaşadığı bir Roma mahallesinde bulunan bir evde hizmetçi olarak çalışan genç bir kadındır. Bir yandan ev işleri ile uğraşan Cleo, bir yandan da evdeki dört çocukla ilgilenir. O tüm zamanını hizmetlisi olduğu evde geçirse de kendisine ait bambaşka bir dünyası vardır. Genç kadın, gönlünü Fermin adındaki bir adama kaptırmıştır. Fakat bu ilişki pek de Cleo’nun düşlediği gibi sonuçlanmaz. Bu sırada evin dört çocuk annesi olan hanımı Sofia, kocasının yokluğu ile başa çıkmaya çalışır. Birbirinden farklı hayatlara sahip olsalar da benzer travmalar yaşayan Cleo ve Sofia, siyasi kargaşanın hüküm sürdüğü bir ortamda birbirlerinin en büyük destekçisi olur.
Filmin yönetmenliğini ve senaristliğini "Büyük Umutlar", “Harry Potter ve Azkaban Tutsağı”, “Y Tu Mama Tambien”, “Son Umut” ve “Yerçekimi” gibi başarılı filmler ile karşımıza çıkan iki Oscar ödüllü Alfonso Cuaron üstleniyor.

Filmi mutlaka izlemenizi öneririm.Benim Favorim Roma!

EN İYİ YÖNETMEN  ADAYLARI

Spike Lee (BlacKkKlansman)

Pawel Pawlikowski (Cold War)
Alfonso Cuarón (Roma)
Yorgos Lenthimos (The Favourite)
Adam McKay (Vice)

En iyi yönetmen adayları yukarıdaki gibidir.Benim yine Oscar ödüllerinde en iyi yönetmen adayım ROMA filminin yönetmeni Alfonso Cuarón'dur.Bir film ancak bu kadar güzel yönetilebilirdi.

Kimdir: Alfonso Cuarón Orozco, Akademi Ödülü sahibi Meksikalı film yönetmenidir. En İyi Yönetmen Akademi Ödülü'nü kazanan ilk Latin Amerikalı'dır.

EN İYİ ERKEK OYUNCU ADAYLARI

Rami Malek (Bohemian Rhapsody)

Christian Bale (Vice)
Bradley Cooper (A Star Is Born)
Willem Defoe (At Eternity's Gate)
Viggo Mortensen (Green Book)

En iyi erkek oyuncu dalında tüm dünyanında favorisi olan Rami Malek,gerçekten inanılmaz yetenekli bir oyuncu. Mr. Robot dizisinden de yakınen bileceğimiz Rami Malek Bohemian Rhapdosy filmindeki başarısı ile en iyi erkek oyuncu adayı oldu.Henüz 38 yaşında olan genç oyuncu Los Angeles doğumludur.Ancak babası Mısır kökenlidir.Kamusaati.com olarak Rami Malek'in ödülü kazanacağına şimdiden inanıyoruz.

EN İYİ KADIN OYUNCU ADAYLARI

Olivia Colman (The Favourite)

Yalitza Aparicio (Roma)
Glenn Close (The Wife)
Lady Gaga (A Star Is Born)
Melissa McCarthy (Can You Ever Forgive Me?)

2019 Oscar Ödüllerinde en iyi kadın oyuncu adayları yukarıdaki gibi.Ben burada Lady Gaga'yı gördüğüme çok mutlu oldum.Ciddi bir Lady GAGA hayranı olarak sonuna kadar elbette onu destekleyeceğim! Ancak ROMA filmindeki başarısından dolayı Yalitza Aparicio benim en büyük favorim.Kesin olarak şunu söyleyebilirim ki o gerçekten çok iyi bir oyuncu..Roma filmine asla torpil yapmıyorum ancak hem film hem yönetmeni hem de oyuncuları ile birlikte ödül almasını beklediğim en iyi film..Yalitza Aparicio Roma filmindeki başarısı nedeni ile en iyi olmak durumundadır.

Yalitza Aparicio kimdir?

Meksikalı bir oyuncu ve öğretmen. Alfonso Cuarón'un 2018 filmi Roma'daki Cleo rolüyle sayısız ödül aldı..

İngiliz gazetesi THE GUERDIAN Roma filmini yılın filmi olarak nitelerken,Yalitza Aparicio'yu da övgülere boğdu..

EN İYİ YARDIMCI ERKEK OYUNCU ADAYLARI

Sam Elliott (A Star is Born)

Mahershala Ali (Green Book)
Adam Driver (BlacKkKlansman)
Sam Rockwell (Vice)
Richard E. Grant (Can You Ever Forgive Me?)

YUKARIDA RESİMDEKİ ADAY: Sam Elliott (A Star is Born)

EN İYİ YARDIMCI KADIN OYUNCU

Amy Adams (Vice)

Regina King (If Beale Street Could Talk)
Emma Stone (The Favourite)
Rachel Weisz (The Favourite)
Marina de Tavira (Roma)

Amy Adams Yukarıdaki resimde görülüyor.

EN İYİ ÖZGÜN SENARYO ADAYLARI

Green Book

First Reformed
The Favourite
Roma
Vice

En iyi özgün senaryo adaylarında benim de görüşüm GREEN BOOK filmi.2018 yılının en iyi konulu filmi bence o film.Oyuncuları da çok başarılı bir performans sergilemişlerdi.Elbette ROMA filmi kadar beğenmedim ancak özgün senaryo anlamında 2019 oscar ödüllerinde GREEN BOOK filminin oscar ödülü alacağına hiç şaşırmamalıyız

GREEN BOOK KONUSU NE İDİ HATIRLAYALIM:

Yeşil Rehber, ünlü bir piyanist ve konser turu kapsamında onun şoförü olarak çalışan Tony’nin hikayesini anlatıyor. Tony Lip, Bronx’taki bir İtalyan Amerikan mahallesinde yaşamaktadır. Ünlü Afro-Amerikalı piyanist Dr. Don Shirley ise konser turu için hazırlanmaktadır. Ünlü müzisyen tur kapsamında Manhattan’dan güneye doğru birçok yere gidecektir. Kendisi ile şehir şehir gezecek bir şoför arayışında olan Shirley, bir süredir işsiz olan Tony’yi işe alır. Tony, yolculuk sırasında Afro-Amerikalılar için güvenli olan güzergahları kullanabilmek için “The Green Book” isimli kılavuzdan yardım alır. Dr Shirley ve Tony çıktıkları bu yolculukta ırkçılıkla, tehlikeyle ve beklenmedik nezaketle karşılaşır. İkili bu zorlu yolculuklarında farklılıklarını bir kenara bırakmak zorundadır.

EN İYİ UYARLAMA SENARYO  ADAYLARI

If Beale Street Could Talk

BlacKkKlansman
Can You Ever Forgive Me?
Ballads of Buster Scruggs
A Star Is Born

EN İYİ MÜZİK ADAYLARI

Alexandre Desplat (Isle of Dogs)

Terence Blanchard (BlacKkKlansman)
Nicholas Britell (If Beale Street Could Talk)
Ludwig Gransson (Black Panther)
Marc Shaiman (Mary Poppins Returns)

En iyi müzik adayları konusunda Black Panther filminden hatırlayacağımız Ludwig Gransson olmalı benim görüşüm.Hem etkileyici,hem uzaklara götüren bir muzikti.Filmi izleyenler ne demek istediğimi anlamışlardır.

İşte o müzik:

YABANCI DİLDE EN İYİ FİLM ADAYLARI İSE

Cold War (Polonya)

Never Look Away (Almanya)
Shoplifters (Japonya)
Capernaum (Lübnan)
Roma (Meksika)

Bence Cold War yani SOĞUK SAVAŞ filmi ödülü şimdiden kapmıştır.2019 oscar ödüllerinde benim adayım Cold War.

Nedir COLD WAR

Joanna Kulig, Tomasz Kot, Borys Szyc
Tür Dram, Romantik

Cold War konusu neydi?

Soğuk Savaş, birbirinden tamamen farklı farklı karakterlere sahip bir kadın ve bir erkek arasındaki tutkulu ama imkansız bir aşkın öyküsünü anlatıyor. Zula ve Wiktor birbirinden tamamen farklı karakterlere sahip olan iki aşıktır. Her ne kadar birbirleriyle anlaşamayacak tipler olsalar da kader onların yollarını ayrılmayacak şekilde birbirine bağlar. Soğuk Savaş sırasında Polonya’dan Berlin’e, Yugoslavya’dan Paris’in gece kulüplerine uzanan filmde, siyasi görüş, karakter ve kaderin cilvesiyle savrulan Zula ve Wiktor’un tutkulu aşkı ele alınıyor. Romantik dram filmi Soğuk Savaş'ın yönetmenliğini Ida, Aşk Yazım ve Gizemli Kadın filmlerinin yönetmeni Pawel Pawlikowski üstleniyor.

Kaynak: www.kamusaati.com / aktif bağlantı verilmeden kopyalanması yasaktır.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.