Meteoroloji'den Ankara'ya fırtına uyarısı!

Meteoroloji yetkilileri önümüzdeki günlerde Türkiye'nin büyük bir bölümünü kapsayacak yeni bir kar yağışının etkisine girildiğini bildirdi. Ankara'da ciddi fırtına olacağını belirten Meteoroloji uzmanları önlem alınmasını önerdi.

Meteoroloji'den Ankara'ya fırtına uyarısı!
11 Ocak 2016 Pazartesi 16:19

Meteoroloji yetkilileri pazar gününden itibaren tüm yurdun yeni bir kar yağışı dalgasına gireceğini belirtirken Ankara için de bu geceden itibaren şiddetli fırtına uyarısı verdi.

MARMARA'DA FIRTINA

Meteoroloji'nin verilerine göre, Marmara, Batı Karadeniz ve Kuzey Ege'de; Rüzgarın Salı (12.01.2016) günü ilk saatlerden itibaren güney ve güneybatılı yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde fırtına (50-75 km/s), yer yer 9 kuvvetinde kuvvetli fırtına (90 km/s) şeklinde esmesi tahmin ediliyor. Fırtınanın Çarşamba (13.01.2016) günü ilk saatlerde etkisini kaybetmesi bekleniyor.

türkiye geneli beş günlük hava durumu

ANKARA VALİLİĞİ'NDEN 'FIRTINA' UYARISI

ANKARA Valiliği, Meteoroloji Genel Müdürlüğü 9'uncu Bölge Müdürlüğü'nün tahminlerine göre; il genelinde bu geceden itibaren kuvvetli rüzgar ve fırtına beklendiğini duyurdu. Valilik tarafından yapılan açıklamada; tüm ilçeler dahil başkent genelinde etkili olması beklenen fırtına nedeniyle soba ve baca gazı zehirlenmeleri, ulaşımda aksamalar, ağaç ve direklerin devrilmesi gibi meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı uyarıda bulunuldu. Ankara Valiliği'nin açıklaması şöyle: "Meteoroloji Genel Müdürlüğü 9. Bölge Müdürlüğü'nün tahminlerine göre; ilimiz genelinde (tüm ilçeler dahil) güney ve batı yönlerden orta kuvvette esmekte olan rüzgarın; bu geceden itibaren hızını arttırarak yarın kuvvetli rüzgar (30-60 km/saat) şeklinde eseceği, çarşamba günü kuvvetli ve zaman zaman fırtına (40-70 km/saat) şeklinde eseceği bildirilmiştir. Bu çerçevede; kuvvetli rüzgar ve fırtınanın meydana getireceği olumsuzluklara karşı (soba ve baca gazı zehirlenmeleri, ulaşımda aksamalar, ağaç ve direklerin devrilmesi vb.) vatandaşlarımızın dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir"



Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.