Lavrov görüşmesinde sorunlar çözülebilir

Başbakan Davutoğlu, Çavuşoğlu-Lavrov görüşmesinin önemine işaret ederek, "Daha önemlisi, sorunlar ne kadar büyük olursa olsun, yetkililerin yüz yüze konuşarak çözecek iradeyi göstermeleri" dedi.

Lavrov görüşmesinde sorunlar çözülebilir
04 Aralık 2015 Cuma 08:33

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Azerbaycan'ın başkenti Bakü'deki programı kapsamında Four Seasons Hotel'de, iş dünyasının temsilcileriyle düzenlenen toplantıya katıldı.

Davutoğlu toplantıdaki konuşmasında, Azerbaycan’daki firmalarla birlikte ortak projeler üzerinde çalışan iş adamlarının kanaatlerini, sorunlarını dinleyeceklerini belirterek, iş adamlarından beklentisinin Türkiye-Azerbaycan arasındaki tarihi ve manevi kardeşliği somut projelerle destekleyecek ve Azerbaycan ile Türkiye’yi ebediyen birbirine bağlayacak ekonomik projeler ve yatırımlara ağırlık verilmesi olduğunu ifade etti.

"Bugün Rusya ilişkilerinde geçtiğimiz zorlu süreçte de Azerbaycan ile kurduğumuz yakın diyaloğun, büyük bir önemi var" ifadesini kullanan Davutoğlu, şöyle konuştu:

"Biraz daha bu perspektifi somut ekonomik projelere indirmeye başlarsak, biz Pekin, Bakü, Boğaziçi, Brüksel, bütün bu Asya koridorunda, hem enerji hem ulaşım hatlarının, Türkiye ile Azerbaycan’ın omurgasını teşkil ettiği bir eksende gelişmesini arzuluyoruz. Ulaşım hatlarını geliştiği her yerde de aynen İpek yolu gibi geçmişte, ticaret hatları da gelişir. İstiyoruz ki bütün bu coğrafya, bizim gönül coğrafyamızı da barındırdığı için bu coğrafya üzerinde akan ticaret, bu coğrafya üzerinde akan petrol ya da doğalgaz bu coğrafyada üzerinde seyreden hızlı trenler, lojistik hatlar, havaalanları Türkiye ile Azerbaycan’ın merkezini oluşturduğu bir omurga etrafında şekillensin."

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.