Gümrük Genel Tebliği'nde yeniden değerleme düzenlemesi

Gümrük işlemlerindeki fiyatlar yeniden değerleme oranında hesaplandı.

Gümrük Genel Tebliği'nde yeniden değerleme düzenlemesi
10 Aralık 2015 Perşembe 10:15

 Gümrük işlemlerinde geçerli fiyatlar ve fazla çalışma ücretlerinde yeniden değerleme oranı uyarınca değişiklikler yapıldı. Yüzde 5.58 olarak belirlenen yeniden değerleme oranı uyarınca ikincil düzenlemelerle getirilen hükümlere aykırı hareket edenlere uygulanan usulsüzlük cezası, 85 liradan 89 liraya yükseltildi.

Fazla çalışma ücretleri de ihracat için 7,9 lira, diğer işlemler için 18,95 lira olarak belirlendi. Türk plakalı kamyonlar için fazla çalışma ücreti, kamyon başına ihracat için 18,95 lira, diğer işlemler için 30,02 lira olarak uygulanacak.

Öte yandan, Gümrük Yönetmeliğinde yer alan bazı tutarlarda da değişiklik yapıldı. Söz konusu tebliğ 1 Ocak 2016 tarihinde yürürlüğe girecek.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.