Çözüm süreci devam edecek

64. Hükümet Programı'nda,bölücü terör örgütü ile mücadeleye ilişkin yürütülecek politikalar "Milli Birlik ve Kardeşlik Süreci" ile ifade edilerek,çözüm iradesinin korunmaya devam edileceği vurgulandı.

Çözüm süreci devam edecek
26 Kasım 2015 Perşembe 11:43

"Demokratik standartların geliştirilmesi ve Türkiye'nin terörle sorununun bitirilmesi" şeklinde tanımlanan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun 2014'te kurduğu 62. Hükümet'in programında "Çözüm Süreci" olarak ifade edilen terörle mücadele, 64. Hükümet Programında ise "Milli Birlik ve Kardeşlik Süreci" olarak yer aldı.

"Milli Birlik ve Kardeşlik Süreci"nde dönüm noktasının, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Başbakan olarak 2005'te Diyarbakır'da yaptığı konuşması olduğuna işaret edildi.

64. Hükümet Programı'nda çözüm iradesinde ortaya koyulan "Milli Birlik ve Kardeşlik Süreci"nde dönüm noktasının, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Başbakan olarak 2005 yılında Diyarbakır'da yaptığı konuşması olduğuna işaret edildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu konuşmasıyla, tabuların yıkıldığı, etnik temelli sorunlara demokratik süreç içerisinde çözüm bulunacağına dikkat çektiği vurgulandı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.