2019 tuik ocak ayı enflasyon rakamları

TÜİK rakamlarına göre enflasyon, ocak ayında yüzde 1.06 artarken, yıllık bazda yüzde 20.35 oldu

2019 tuik ocak ayı enflasyon rakamları
Admin
Admin
04 Şubat 2019 Pazartesi 12:34

Tüketici fiyat endeksi (TÜFE) aylık %1,06 arttı

TÜFE'de (2003=100) 2019 yılı Ocak ayında bir önceki aya göre %1,06, bir önceki yılın Aralık ayına göre %1,06, bir önceki yılın aynı ayına göre %20,35 ve on iki aylık ortalamalara göre %17,16 artış gerçekleşti.

Aylık en yüksek artış %6,43 ile gıda ve alkolsüz içecekler grubunda oldu

Ana harcama grupları itibariyle 2019 yılı Ocak ayında endekste yer alan gruplardan, çeşitli mal ve hizmetlerde %3,62, sağlıkta %3,56, eğlence ve kültürde %3,18 ve lokanta ve otellerde %1,07 artış gerçekleşti.

Kamusaati.com yazdı

İşçi memur kan ağlıyor,esnaf ziftah yapamadan dükkan kapatıyor.Marketlerde fiyatlar almış başını gidiyor.Küçük esnaf çok çok zor durumda..Malesef ülkenin temel geçim kaynağı olan tüm ürünleri satan marketler,hem ülkenin en büyük kaymağını yiyorlar hem de tüm piyasa koşullarını ellerinde tutuyorlar

Benim önerim piyasadaki temel ihtiyaçları satan bu 3 marketin fiyatlarının kontrol alınması yönünde.

Küçük esnafa da destek olabilmek için örnek veriyorum 50 bin nüfüsün altında olan yerleşim birimlerinde bu zincir marketler tek bir şube açabilsin.

Fiyatları kontrol etme amacı ile zincir market fiyat kontrol mekanizmazı kurulabilir.

Bu konu ile ilgili yeni bir yazı yayınlayacağım.Mutlaka kamusaati.com'u takip ediniz.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.