Zaman Gazetesi'ne kayyum atandı, Zaman gazetesi okurları atanan kayyumla ilgili neler söylüyor? Zaman gazetesine atanan kayyum kim?

Cemaatin yayın organı olan Zaman Gazetesi'ne yeni kayyum atandı. Cemaatin para kaynağı Koza İpek Yayın Grubu ve Kaynak Holding'in ardından yayın organı Zaman Gazetesi'ne de kayyum ataması yapıldı. Peki Kayyum kimdir? Zaman gazetesine atanan kayyum Zaman gazetesi okuyucularını şok etmiştir. Peki Zaman gazetesine atanan kayyum kim?

Zaman Gazetesi'ne kayyum atandı, Zaman gazetesi okurları atanan kayyumla ilgili neler söylüyor? Zaman gazetesine atanan kayyum kim?
04 Mart 2016 Cuma 17:44

Son günlerde paralel yapıyla mücadele kapsamında Zaman gazetesine kayyum atandı. Zaman gazetesinden önce Koza İpek Yayın Grubu ile Kaynak Holding'e kayyum atanmıştı. Devletin paralel yapıyla mücadele konusunda elini en çok sağlamlaştıracak hamlelerden birinin Zaman gazetesine kayyum atanması olarak görülüyor.

Paralel Devlet yapılanması ile mücadele kapsamında Fethullah Gülen Cemaatine bağlı birçok şirkete kayyum atamaları yapılıyor. Cemaatin para kaynağı olarak tarif edilen  Koza İpek Yayın Grubu ve Kaynak Holding'in ardından cemaatin basın ve yayın organı  Zaman Gazetesi'ne de kayyum atandı.

Zaman gazetesine atanan kayyum kim?


İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talebi doğrultusunda, İstanbul 6. Sulh Ceza Hakimliği, cemaatin basın organı Zaman gazetesine kayyum atanmasına karar verdi. Karardan sonra Zaman Gazetesi'ne atanan kayyumların gittiği bildirildi. Konu ile ilgili Zaman Gazetesi çalışanları da kayyum atamasını doğruladı. 

Twitter'da sansasyonel açıklamarda bulunan ve FETÖ'nün sosyal medya ayağını yürüten Fuat Avni'de Zaman Gazetesi'ne kayyum atılacağını söylemişti.  Today’s Zaman Genel Yayın Yönetmeni Sevgi Akarçeşme ise periscope'den canlı yayın yaparak kayyum atamasını doğruladı. Akarçeşme  belki bugün son gazetelerini çıkaracaklarını ifade etti. 


Kayyum atamasının duyulması sonrasında Zaman Gazetesi binasının önünde kalabalık oluşmaya başladı. Ayrıca karardan sonra Zaman Gazetesi'nin Yenibosna'da bulunan binasının giriş kapıları zincirlendi. 

Peki Kayyum ne demektir?

Kayyum, belli bir malın yönetilmesi veya belli bir işin yapılması için görevlendirilen kimselerdir. Kayyum da vasi gibi vesayet organlarından birisidir. Ancak vasi vesayet altındaki kimsenin hem kendisini gözetlemek, hem de mal varlığını yönetmek ve hukuki işlemlerde onu temsil etmek üzere atandığı halde, kayyum sadece belirli işleri görmek veya mal varlığını yönetmek için görevlendirilir.

Usülsüzlük yapıldığı iddiasıyla özel kurumlara, şirketlere, devletin el koyduktan sonra atadığı yöneticiye kayyum denir. Kayyum'un görevi şirket ya da kuruluşu yönetmek, suç unsuru mahkeme kararı ile sabit olana kadar ya da suçlamalardan söz konusu şirket ya da kuruluş aklanana kadar kurum ya da şirketi idare etmektir. Bu kapsamda her türlü kararı alarak uygulamak, yeni yönetim belirlemek, suçlamalara konu olan faaliyetler varsa bunları sonlandırmaktır.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
İrfan - 8 yıl önce
Bu millete bu zulmü yaşatan F. Gülen'in vicdanı rahat mı? Sanırım bu durumlara umursamaz değildir. İşlerinin bozulmasına çok üzülüyordur. Tabi millet evlatlarının yaşadıkları için değil