Yunanistan'dan skandal açıklama: Türkiye'yi ilgilendirmez!

Lozan Antlaşması tartışmaları devam ederken Yunanistan’dan bir küstah açıklama daha yaptı. Yunanistan, 'Türkiye’de iktidar ve muhalefet kendilerini ilgilendirmeyen bir konu için kavga ediyor.' dedi.

Yunanistan'dan skandal açıklama: Türkiye'yi ilgilendirmez!
04 Ekim 2016 Salı 09:18

Yunanistan skandal bir açıklama daha yaptı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamaları sonrasında başlayan ve devam eden Lozan Antlaşması'na ilişkin tartışmalar üzerine Yunanistan Dışişleri Bakanlığı hiç de üzerine vazife olmayan bir konuya değindi ve Türkiye’de iktidar ve muhalefetin kendilerini ilgilendirmeyen bir konu için kavga ettiklerini söyledi.

Kıta sahanlığının uluslararası hukuk kuralları ve öngörüleri çerçevesinde sınırlandırıldığını belirten Yunanistan Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Türkiye’de iktidar ve muhalefetin kendilerini ilgilendirmeyen bir konu için kavga ettikleri açıktır.

Komşu ülkedeki bazı insanlar, Türkiye’yi uluslararası hukuka aykırı ve hiçbir şekilde bir Avrupa ülkesine yakışmayacak bir yola ve tutuma çekmek istiyor.

Bilindiği üzere revizyonist mantıklar her zaman olumsuz patikalara sürüklemiştir ve her zaman yenilmiştir. Son olarak, istikşafi temasların tek konusunun kıta sahanlığının uluslararası hukuk kuralları ve öngörüleri çerçevesinde sınırlandırılması olduğunu hatırlatırız.”

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.