Yüksekova'da Sokağa Çıkma Yasağı

Yüksekova'da ikinci bir emre kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Yüksekova'da Sokağa Çıkma Yasağı
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

Hakkari Valiliği yaptığı açıklama ile Yüksekova'da ikinci bir emre kadar sokağa çıkma yasağı ilan ettiklerini açıkladı. Valilik açıklamasında bölgedeki PKK unsurlarına dikkat çekerek bir güvenlik harekatı kapsamında sokağa çıkma yasağı ilan edildiğini belirtti.

Bölgeden gelen son haberlere göre PKK ilçedeki YDG-H unsurlarına kaleşnikof gibi uzun namlulu silahlar dağıtırken çok sayıda uçaksavar ve roketatar ile ilçeye geldi. Kent içinde şehir kadrosu ve dağ kadrosuyla birlikte bir çalışma yürüten PKK'ya karşı ilçeye çok sayıda Özel Harekat Polisi sevkedildi.

Yüksekova şu anda sokağa çıkma yasağı olan Cizre'den sonra ikinci harekat merkezi olarak öne çıkıyor. Öte yandan 20'den fazla bölge şu anda askeri güvenlik bölgesi olarak sivillere kapatılmış durumda. Yüksekova'da daha önce de geçici olarak sokağa çıkma yasağı ilan edilmiş, bir süre sonra yasak kaldırılmıştı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.