YÖK Başkanvekili Prof. Dr. Hasan Mandal, CHP ve MHP'ye Ziyarette Bulundu

YÖK Başkanvekili Mandal, CHP Grup Başkanvekili Gök ve MHP Grup Başkanı Akçay'ı ziyaret ederek, kapatılan üniversiteler ile öğrenci ve öğretim elemanlarının durumu hakkında bilgi verdi.

YÖK Başkanvekili Prof. Dr. Hasan Mandal, CHP ve MHP'ye Ziyarette Bulundu
11 Ağustos 2016 Perşembe 18:51

Mandal, Grup Başkanvekilleri ile ayrı ayrı görüştü.CHP Grup Başkanvekili Gök,Mandal'ın görüşme ile alakalı, FETÖ'nün darbe girişimi sonrasında kapatılan üniversiteler ile burada öğretim gören öğrenciler ve bu üniversitelerin akademisyen kadrolarının durumlarıyla alakalı bilgi aktardığını söyledi.Gök, "Kapatılan üniversiteleri ilgilendiren tüm sorunlar ayrıntılı bir şekilde masaya yatırıldı" dedi.

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay da görüşmede, kapatılan 14 vakıf üniversitesinin 50 bin öğrencisinin, öğrenimlerine nerede, ne şartta devam edeceğine ilişkin bilgilendirme yapıldığını belirtti.YÖK'ün çarşamba günü rektörlerle toplantı yapacağını vurgulayan Akçay, "YÖK tarafından biraz daha gayret gösterilmesi gerekiyor. Bu konuda en masum olanlar veliler ve öğrenciler. Üniversiteyi kuruyorsun, öğretim kadrosunu kuruyorsun, sonra vatandaşa 'burayı tercin edebilirsin' diyorsun ama bu üniversiteleri bir şekilde kapatıyorsun. Kapanmasında bir sıkıntı yok çünkü bunların FETÖ'cü organizasyonu olduğu açık, kimse onu tartışmıyor zaten. Burada önemli olan masum insanların mağduriyetlerini gidermek." diye konuştu.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.