Yeni kimlikler için yıllık ücret ödenecek!

Yeni kimlik kartlarının Bolu'da yapılan pilot uygulamadan sonra Kırıkkale'de dağıtımına başlandı. Dağıtıma devam edilen, kişinin parmak izi, biyometrik bilgiler, avuç izi ve damar bilgisini barındıran çipli kimlik kartlarının 2018 yılına kadar dağıtımı tamamlanması hedefleniyor.

Yeni kimlikler için yıllık ücret ödenecek!
03 Mayıs 2016 Salı 09:51

Yeni kimlik kartlarının Bolu'da yapılan pilot uygulamadan sonra Kırıkkale'de dağıtımına başlandı. Dağıtıma devam edilen, kişinin parmak izi, biyometrik bilgiler, avuç izi ve damar bilgisini barındıran çipli kimlik kartlarının 2018 yılına kadar dağıtımı tamamlanması hedefleniyor.

Kimlik sahibinin tüm önemli bilgilerini içerisinde bulunduran ve kredi kartı büyüklüğünde olan yeni kimlik kartları vatandaşlara kolaylık sağlamasının yanı sıra yapılan işlemler için bedel ödemesi gerekecek.

Elektronik imzayla elektronik ortamda işlemlerin daha hızlı ve kolay bir şekilde yapılabilmesi için yıllık ücret karşılığında kimliklerin içine entegre edilebilecek. E-Güven'in Genel Müdürü Can Orhun, "Yeni kimlik kartlarının üzerinde elektronik imzaya ayrılmış bir alan var. Bolu'da pilot uygulamada bu işi yaptık. İsteyenler e-imzasını kimliğine yükleyebilecek. Bunun karşılığında da yıllık 80-90 lira gibi bir ödeme yapacak. Bir anlamda kira ödeyecek" dedi. Konuyla ilgili olarak TÜBİTAK'la çalıştıklarını ifade eden Orhun, kimlik kartlarına e-imzanın yanı sıra farklı özelliklerin de eklenebileceğini söyledi. Orhun, bunun için kimlik kartlarının kullanımının yaygınlaşması gerektiğini kaydetti.
 


Etiketler; #yeni kimlik
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.