Yeni KHK'da "aile dostu" kriteri yer aldı - Televizyon yayınlarında...

Dün OHAL kapsamındaki 690 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile televizyon yayınlarında "aile dostu" kriterlerine yer verildi. TBMM Aile Bütünlüğünün Korunması Araştırma Komisyonu Başkanı ve AK Parti Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, KHK da yer alan "aile dostu" kriterlerini değerlendirdi.

Yeni KHK'da "aile dostu" kriteri yer aldı - Televizyon yayınlarında...
30 Nisan 2017 Pazar 16:38

Dün olağanüstü hal (OHAL) kapsamında iki yeni  Kanun Hükmünde Kararname (KHK) yayınlandı. 689 sayılı KHK ile ihraç, göreve iadeler yer aldı. 690 sayılı Kanun Hükmünde Kararname'de (KHK) ise radyo ve televizyon yayın hizmetlerinde, ailenin ve çocukların korunması ilkesini gözeterek, ailenin bütünlüğü ve sürekliliği ile çocuk ve gençlerin fiziksel, zihinsel ve ahlaki gelişimlerini destekleyecek nitelikteki aile ve çocuk dostu yapım ve dizilerin teşvik edilmesi yönünde düzenleme yer aldı.

Televizyon yayınlarında "aile dostu" kriterlerinin KHK'da yer verilmesini değerendiren TBMM Aile Bütünlüğünün Korunması Araştırma Komisyonu Başkanı ve AK Parti Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, "Aile dostu kriterlerinin belirlenmesi ve teşvik edilmesi noktasının bu KHK'de yer alması raporumuzun gerçekleşmesi açısından bizi mutlu eden bir durum." dedi.

Aile Bütünlüğünü Olumsuz Etkileyen Unsurlar ile Boşanma Olaylarının Araştırılması ve Aile Kurumunun Güçlendirilmesi İçin Alınması Gereken Önlemlerin Belirlenmesi Amacıyla Kurulan Araştırma Komisyonunun çalışmalarına değinen Keşir, şunları söyledi:

"Biz çok uzun zamandan beri öncelikle kamunun akabinde de özel sektörün aile bireylerinin kullanacağı ürün ve hizmetlerin aile dostu hassasiyeti ve kriteriyle oluşması noktasında bir çalışmamız vardı. Geçtiğimiz dönem çalışmalarını yapan komisyonumuzun raporuna da bu konuyu derç ettik.

İletişimden haberleşmeye ve medyaya kadar öncelikle kamu sonrasında özel sektörde bir aile dostu markası oluşturmamız lazım. Ürettiğimiz ürün ve hizmetlerin aile dostu olması noktasında marka değerini yükseltmemiz gerekiyor. Bunun medya ile ilişkili kısmı da; hep olumsuz örnekler üzerinden medya ve aile ilişkilerini tanımlıyoruz, oysa biz olumlu örnekler üzerinden bunu yapmamız gerekiyor. Bunun da teşvik edilmesi lazım. Medya hizmet sağlayıcıları, ilgili kamu kurumları ve RTÜK ile beraber her türlü prodüksiyon için aile dostu kriterlerinin belirlenmesi, bunun bir marka değeri olması ve kamu kurumlarının da bunu teşvik etmesi önemli. Bunu komisyon olarak da önermiştik. TBMM Aile Bütünlüğünü Koruma Araştırma Komisyonu olarak 'Medya ve Aile' başlığına, raporda hayli geniş ver verdik. Aile dostu yaklaşımı da pek çok başlıktan biri. "


Etiketler; #khk
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.