Yeni Anayasa ne zaman yürürlüğe girecek ?

Başbakan Ahmet Davutoğlu AK Parti grup toplantısında yaptığı açıklamada yeni anayasa ve başkanlık sistemi ile alakalı bazı açıklamalarda bulundu. Terör saldırılarına karşı halkın sokağa çıkması konusunda çağrıda bulunan Başbakan Davutoğlu yeni anayasa ile alakalı tarih verdi. Peki, yeni anayasa ne zaman yürürlüğe girecek? Tüm detaylar haberimizde...

Yeni Anayasa ne zaman yürürlüğe girecek ?
29 Mart 2016 Salı 14:08

Partisinin grup toplantısında konuşan Başbakan Davutoğlu, yeni anayasanın en geç Haziran ayında millete sunulacağının bilgisini verdi. Yeni anayasa için çalışmaların başlatıldığına da değinen Başbakan Ahmet Davutoğlu, 1 – 1.5 ay içerisinde yeni anayasayı iskeletiyle ortaya çıkarmak istediklerini ifade etti.

Yeni anayasanın Anayasa Uzlaşma Komisyonu üzerinde yazılmasını istediklerini vurgulayan Başbakan Davutoğlu, CHP’nin ayak dirediğini sözlerine ekleyerek 78 milyon vatandaşın taleplerini göze alarak yürümeye devam edeceklerini belirtti. 2 ay içerisinde yazım işlerini tamamlandığı yeni anayasanın tartışılacağını ve olgunlaşacağını belirten Başbakan, Haziran ayında ise millete yeni anayasanın sunulacağını açıkladı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.