Yarın okullar tatil mi? 7 Aralık 2017 kar tatili olan illerin listesi

Yurdun iç ve doğusunda etkili kar yağışı bekleniyor. Kar yağışı bazı bölgelerde etkili olacak. Peki hangi illerde okullar tatil edilecek? Bolu, Muş, Bitlis, Şırnak, Van, Hakkari, Bingöl, Diyarbakır ve Batman'da okullar tatil mi? Son dakika Valilik kar tatili açıklamaları haberimizde.

Yarın okullar tatil mi? 7 Aralık 2017 kar tatili olan illerin listesi
06 Aralık 2017 Çarşamba 13:35

Kar yağışı yurdun batı kesiminde etkisini göstermeye başladı.Gece saatlerinde başlayan kar yağışı, yurdun bazı bölgelerinde etkisini gösteriyor. Binlerce öğrenci okulların tatil olup olmayacağını merak ediyor. Peki hangi illerde okullar tatil olacak? İstanbul, Kocaeli, Bolu'da okullar tatil mi? Kar tatili ile ilgili son dakika gelişmelerine haberimizden ulaşabilirsiniz.

İlk Haber Düzce'den geldi

Gece saatlerinde tüm yurdu etkisi altına alan soğuk ve kar yağışlı hava Düzce'de de etkisini gösterdi. Düzce'nin Kaynaşlı ilçesinde gece saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı sonrasında ise eğitim ve öğretime bir gün ara verildiği duyuruldu.

Düzce Valisi Zülkif Dağlı, AA muhabirine, kentte dün etkisini gösteren ve gece saatlerinde şiddetini artıran yoğun kar yağışının devam ettiğini söyledi.

Yapılan değerlendirmelerde, meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı Kaynaşlı ilçesinde, tüm okullarda eğitim öğretime bugün ara verildiğini kaydeden Vali Dağlı, "Şimdilik sadece Kaynaşlı ilçemizde eğitime ara verdik. Kar yağışı devam ediyor. Ekiplerimiz yaşanabilecek olumsuzluklara karşın çalışmalarına devam ediyor. Kent genelinde tüm ekiplerimizle teyakkuz halindeyiz." dedi.

Öte yandan, kar yağışı sebebiyle Yığılca ilçesinde eğitime bir gün süreyle ara verildiği bildirildi.

hava-durumu

06-07 Aralık 2017 Türkiye Geneli Hava Durumu

Yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara'nın doğusu, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Kütahya, Afyonkarahisar ve Denizli çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Güneydoğu Anadolu'da yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Yağışların; Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında kuvvetli yağmur ve sağanak, Bolu, Muş, Bitlis, Şırnak, Van'ın güneyi, Hakkari, Bingöl, Diyarbakır ve Batman'ın kuzey kesimleri ve Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde yoğun kar yağışı şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI: Güney, iç ve doğu bölgelerde hissedilir derecede (6-10 derece) azalacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzey ve kuzeybatı, Doğu Akdeniz kıyıları ile güneydoğu bölgelerde güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Güney Ege, Akdeniz ile Doğu Anadolu'nun güneybatı kesimlerinde yer yer kuvvetli (40-70 km/sa) olarak esmesi bekleniyor.

UYARILAR
KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların Doğu Karadeniz kıyılarında kuvvetli yağmur ve sağanak şeklinde olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (ani sel, su baskını, ulaşımda aksamalar, vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

YOĞUN KAR YAĞIŞI UYARISI: Yağışların; Bolu, Muş, Bitlis, Şırnak, Van'ın güneyi, Hakkari, Bingöl, Diyarbakır ve Batman'ın kuzey kesimleri ile Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde yoğun kar yağışı (20 cm. ve üzeri) şeklinde olması beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara (buzlanma ve don olayı, ulaşımda aksamalar, vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın Güney Ege, Akdeniz ile Doğu Anadolu'nun güneybatı kesimlerinde yer yer kuvvetli (40-70 km/sa) olarak esmesi beklendiğinden (ulaşımda aksamalar vb.) yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.