Yalçın Topçu: Zalime merhamet gösterirseniz, mazluma ihanet etmiş olursunuz

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, Sokak Atık Toplayıcıları Dernek Başkanı Recep Karaman, TÜRKSOY Azerbaycan Ülke Temsilcisi Elçin Gafarlı, TÜRKSOY Genel Sekreter Yardımcısı Fırat Purtaş ve önemli ziyaretçilerini makamında kabul etti. Topçu, İStanbul Beşiktaş'ta ki terör saldırısı içinse, 'bu hain saldırıyı yapanlar mutlaka cezasını en ağır şekilde çekecektir' açıklamasında bulundu.

Yalçın Topçu: Zalime merhamet gösterirseniz, mazluma ihanet etmiş olursunuz
13 Aralık 2016 Salı 08:15

Cumhurbaşkanı  Başdanışmanı Yalçın Topçu, Sokak Atık Toplayıcıları Dernek Başkanı Recep Karaman, Ankara Haymana Eski Bel.Bşk Bünyamin Adacı, TÜRKSOY Azerbaycan Ülke Temsilcisi Elçin Gafarlı, TÜRKSOY Genel Sekreter Yardımcısı Fırat Purtaş, Ahmet Yesevi Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Prof Dr Musa Yıldız, HSYK Üyesi Mehmet Durgun Bitlis, Ahlat Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu, Eski Alperen Ocakları Genel Başkanı Serkan Tüzün ve geçtiğimiz ay CHP’nin HDP ile aynı safta olduğunu söyleyerek CHP'den istifa eden Bilecik Belediye Meclis Üyesi Erdoğan Yeşil'i, makamında kabul etti. 

Makamında ziyaret edenler ile ayrı ayrı görüşen Yalçın Topçu, 10 Aralık 2016 Cumartesi günü İstanbul Beşiktaş'ta meydana gelen hain terör saldırısı ile ilgili konuştu. Yalçın Topçu,  "Her zaman söylediğim gibi Türkiye özel bir savaşla karşı karşıyadır. Yüreğimizi yakan, bağrımızı parçalayan 44 aslanımızın şehadetine sebep olan hain saldırıyı yapanlar mutlaka cezasını en ağır şekilde çekecektir. Bu hain saldırıyı kimin yaptığı değil arkasındaki kuvvetlerin kim olduğudur. Arkasındaki kuvvetlerinde kim olduğunu devlet olarak biliyoruz, tanımladık ve onlarla ilgilide Sayın Cumhurbaşkanı devlet ve millet adına en net duruşu koymuştur." dedi.

Zalime Merhamet Gösterilmeyecek

Yine saldırıyı gerçekleştiren hainlerle alakalı konuşan Yalçın Topçu,  "Zalime merhamet gösterilmeyecek, çünkü zalime merhamet gösterirseniz mazluma ihanet etmiş olursunuz" açıklamasında bulundu.



Vallahi zafer inananlarındır. Zafer büyük Türk milletinindir

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, "Biz bağımsız bir ülkeyiz medeniyet coğrafyamıza ve gönül coğrafyamıza da sahip çıkıyoruz. ABD nasıl Newyork'un güvenliğini iddia ederek 11 bin km'den geliyorsa, Türkiye'de Ankara'nın güvenliğini kendisine tehdit gördüğü yerlerde arayacaktır.

Cenabı hakkın Al-i İmran suresi 12. Ayetinde dediği gibi:

'Deki: Ey kafirler yenileceksiniz ve toplanıp cehenneme sürükleneceksiniz'

Allah'ın dediği olacaktır. Vallahi zafer inananlarındır. Zafer büyük Türk milletinindir. Eşkiyada arkasındaki güçlerde bu işten başarılı çıkamayacaklardır,bize diz çöktüremeyeceklerdir. Yine Şehitlerimizi peygamberimizin sancağı altına uğurladık.Vatan sağolsun.Yetimin teşrifinde yetim kalanlara selam olsun. Yetimin sevgilisi yetimlerinin hürmetine yetimlerin sahibi olsun sabırlarını artırsın. Türk milletinin başı sağolsun" şeklinde konuştu.



Sokak Atık Toplayıcıları Dernek Başkanı Recep Karaman'ı da kabul eden Topçu: "Bugün sadece Ankara sokaklarında kimisi yerleşik, kimisi mevsimlik olarak çalışan Beş Bin'in üzerinde sokak toplayıcısı olduğu düşünülmektedir. Bu sayının Türkiye genelinde ne kadar olduğu, bu insanların ne kadar ambalaj atığı topladığı ile ilgili sağlıklı bir veri mevcut değildir.

Sayılıarının yüzbinlerle ifade edildiği bu insanların, sosyal güvenlik sistemi dışında, sağlıksız koşullarda, hiçbir yönetmelikte tanımları yapılmamış bir şekilde çalışmaya devam etmeleri, ilelebet mümkün değildir. Dolayısıyla, bu bilgiler ışığında bu sorununu çözümüne zemin hazırlayacak, sahadan ilgili kurumlara sağlıklı bilgiler iletecek, kısa ve uzun vadede çözüm perspektifi oluşturacak bir çalışmaya ihtiyaç olduğu muhakkaktır. İlgili taraflarca çok iyi bilinen gerçeklikleri tekrarlamak ve çözümden söz etmek istiyoruz. Çözüm noktasında, ilgilileri bilgilendirme hususunda üzerimize düşeni yapacağım.Sokakta çalışanların ülkemizin ekonomisine ciddi katkıları olduğunu biliyorum. Devlet bu sektörde çalışan vatandaşlarımızın meselelerini çözüme kavuşturma hususunda gereğini yapacaktır." dedi.


Etiketler; #yalçın topçu
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.