Yalçın Topçu'ya Azerbaycanlı öğrencilerden anlamlı ziyaret

Ankara'da okuyan Azerbaycanlı öğrenciler, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu'ya makamında ziyaret etti.

Yalçın Topçu'ya Azerbaycanlı öğrencilerden anlamlı ziyaret
19 Ekim 2016 Çarşamba 15:08

Ankara'da öğrenim gören Azerbaycanlı öğrenciler, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu'yu Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki makamında ziyaret ettiler. 

Azerbaycan'ın bağımsızlığını kazanmasının 25. yıldönümüne denk gelen bu anlamlı ziyarette  Azerbaycanlı öğrenciler Yalçın Topçu ile görüştü. Azerbaycan-Türkiye ilişkilerine yönelik değerlendirmelerin yapıldığı görüşmede Yalçın Topçu, 18 Ekim 1991 yılında Azerbaycan'ın bağımsızlık kazanması nedeniyle tebrikte bulundu.

“Yerli Düşünce” derneği Azerbaycan Temsilcisi tarafından organize edilen görüşmede, tarihçi Cavid Mövsümlü bu ziyaretin bağımsızlık gününde olmasını ayrıca istediğini belirterek Topçu'ya hem öğrenciler, hem de tüm Azerbaycanlılar adına teşekkür etti.

İki ülke arasındaki ilişkileri “Tüm Türk dünyası kardeştir, ama Azerbaycan'la Türkiye ikiz kardeştir” veciziyle açıkladı.

Topçu'ya Türk Dünyası Kültür Başkenti seçilen Azerbaycan'ın tarihi şehri Şeki'nin açılış töreninde tanıştığı Karabağ'ın Şuşa kentinin çocuk folklor ekibi ile öğretmenlerinin selamlarını ileten Mövsümlü, ekibin gönderdiği mektupları verdi. Mektup aracılığı ile 2017 yılında TRT'de gerçekleşecek olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı'nda temsil edilmelerinde yardımcı olmaları ricasında bulunan ekibe karşılık konuyla ilgili şahsen ilgileneceğini belirten Topçu şöyle cevap verdi:

“Bu festivalde hayli kanayan yaramız olan Karabağ'ımızı ve onun başkenti olan güzel Şuşa'mızı temsil eden bu fidanlar mutlaka temsil olunmalıdır”

Kısa sürede iyi sonuç alınacağının sözünü veren Topçu,  Azerbaycanlı öğrenciler ile hatıra fotoğrafı çektirdi.



Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.