Yalçın Topçu: Bedelini ödeyeceklerdir!

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu; son dönemde Avrupa Birliği ile ilişkiler ve son olarak Hollanda’da yaşanan saldırılar sonucu ortaya çıkan gerginlik ortamı üzerine açıklamalarda bulundu. Topçu, ''Ülkelerinin adı ne olursa olsun, Ayyıldız ile düşman olmayı tercih edenler bunun bedelini ödeyeceklerdir.” dedi.

Yalçın Topçu: Bedelini ödeyeceklerdir!
13 Mart 2017 Pazartesi 18:42

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu; son dönemde Avrupa Birliği ile ilişkiler ve son olarak Hollanda’da yaşanan saldırılar sonucu ortaya çıkan gerginlik ortamı üzerine açıklamalarda bulundu.

Topçu, “Avrupa Birliği ülkeleri; özellikle de Almanya ile Hollanda, AB’nin dağılma aşamasından duydukları paniği faşist bir anlayışla ve davranışla Türkiye üzerinden gidermeye çalışmakta, Türkiye ile kendisini ilgilendirmeyen bir meseleyi gerekçe yaparak, tarihi husumetlerini açığa vurmaktadırlar. Bu ülkeler ve Hollanda mütekabiliyet esasları çerçevesinde her türlü karşılığı alacaklardır.

Ülkelerinin adı ne olursa olsun, Ayyıldız ile düşman olmayı tercih edenler bunun bedelini ödeyeceklerdir. Hollanda çok kısa zamanda vatandaşlarımıza, ülkemize karşı bu antidemokratik, Nazi anlayışlı, atlı-itli, polisli ve basın yoluyla yaptığı faşist saldırılarının hesabını diplomatik ve siyasi çerçevede, uluslararası hukuka uygun olarak verecektir. AB battığını, buna karşı Türkiye’nin yükseldiğini biliyor ve bunu engellemeye çalışıyor. Ama buna güçleri yetmeyecek. Halkımız 16 Nisan’da “evet” mührüyle FETÖ, DEAŞ, BTÖ (PYD-PKK) örgütlerine, Türkiye düşmanlarına ve onların yandaşlıklarını yapan AB ülkelerine dersini verecektir.” şeklinde konuştu.

Avrupa Birliği ülkeleriyle ilişkilerde Gümrük Birliği Anlaşması ve ülkemizde misafir ettiğimiz mültecilerle ile ilgili yeniden değerlendirmeler yapılması gerektiğini savunan Topçu; “AB ülkelerinin bu tutumuna karşılık, benim kanımca, Türkiye’nin Gümrük Birliği komedisini derhal gözden geçirilmesi; onların ortak, bizim ise pazar olmamızın sonlandırılması düşünülmelidir. Diğer taraftan Türkiye Hükümeti ülkemizde bulunan 3 buçuk milyonu aşkın misafirimizin ‘uluslararası hukuk’ çerçevesinde seyahat özgürlüğü haklarını kullanmalarına yardımcı olmalıdır” dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.