Yalçın Topçu: Balkanlardan Çin Seddine bir olacağız

Yalçın Topçu, 21 Aralık Makedonya Türkleri Türkçe Eğitim Bayramı kapsamında "Gençlerin Gözünden Makedonya Türklerinin Eğitim Kültür ve Sanat Hayatı" panelinde konuştu.

Yalçın Topçu: Balkanlardan Çin Seddine bir olacağız
22 Aralık 2016 Perşembe 15:01

21 Aralık Makedonya Türkleri Türkçe Eğitim Bayramı kapsamında  "Gençlerin Gözünden Makedonya Türklerinin Eğitim Kültür ve Sanat Hayatı" panelinde konuşan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu günün anlam ve önemine binaen konuştu. 

Yalçın Topçu konuşmasında şu ifadeelere yer verdi;

Aslolan;  birlik, beraberlik, kardeşlik ve insanı merkeze alan faaliyetlerdir

Makedonya milli marşında deniyor ki; "Makedonlar halkları için savaşır". Aslında İskender’in torunlarıyla Attila'nın torunları arasında bir problem yoktur. Türkler de hem halkı için, hem de Hakkın rızasını kazanmak için didinir, uğraşır, savaşır, gerekirse de canını verir. Aslolan;  birlik, beraberlik, kardeşlik ve insanı merkeze alan faaliyetlerdir. Çünkü; her şey insanların mutluluğu için vardır. Devletlerin, hatta dinlerin de aslında gereği insanların mutluluğu içindir. İşte bunun için birlik olmak gerekir. Acılar paylaştıkça azalır sevinçler ise paylaştıkça çoğalır.

“Toplu vurdukça yürekler, onu top bile sindiremez”

Bugün burada olma nedenimiz; 21 Aralık 1944'te Makedonya Türklerine Türkçe eğitim hakkı verilmesi sebebiyle Makedonya Türkleri bugünü bayram olarak kutluyor olmasıdır. Eğitim hakkı insanın en tabii hakkıdır. Eğitim, inanç ve vicdan özgürlüğü uluslararası bir haktır. İnsan haklarının en başında gelir. Bu tip şeyler dünya insanlığına örnek olacak şeylerdir. Devletlerin insan haklarını yaşatabilmesi için zemin hazırlaması, bu noktada Makedonya Devleti’ne insan hakkı olan eğitim hakkının yaşatılması için yol göstermiştir. Gerçekten takdire şayan. Bugün aynı zamanda İstiklâl Şairimizin 143'ncü doğum günüdür. Birlik ve beraberliğimiz için onun da şiirinde dediği gibi: 

"Girmeden tefrika bir millete, düşman giremez; 
Toplu vurdukça yürekler, onu top bile sindiremez."

40 yıldır BTÖ ile 15 Temmuz’da da topla, tüfekle, tankla jetlerle geldiler ama bu millet Kürt, Türkmen, Arap, Arnavut bir ve beraber oldu yenemediler, bölemediler. Kıyamete kadar da bölemeyecekler.

İlahi kaderimiz dünyaya güvenliği, özgürlüğü, refahı getirmektir

İsmail Gaspıralı’nın dediği gibi olacağız:

"Memleketine faydalı olmak istiyorsan elindeki işi iyi yap." Gençlik yıllarımızda bizim bir hedefimiz vardı; fertten cemaate, cemaatten cemiyete, cemiyetten millete, milletten ümmete, ümmetten Allaha sıçramak. Fertteki kastımız; iyi yetişeceksiniz. İşinizi iyi yapacaksınız. Çağa ayak uyduracaksınız. Teknoloji, dil, iletişim bunların en iyisini yapacaksınız. Bizim medeniyetimiz öyle diyor; üç kişi  bir araya gelseniz biriniz baş olacaksınız ve bir hedef koyacaksınız önünüze, yürüyeceksiniz. Kendi evinizi toplayıp millet olacaksınız. Ondan sonra inancınız gereği tevhide, Allah’ın birliğine inanacaksınız. Sonra vahdetin birliğine yani; milletin birliğine inanacaksınız. Yani diyeceksiniz ki; "İnnemel müminine ihvetun". Dedeniz Alparslan gibi yapacaksınız. Ani’den gireceksiniz Mezopotamya'nın çocuklarıyla bir olacaksınız, balkanların çocuklarıyla, Afrika’nın çocuklarıyla bir olup Bizans’ın üstüne gideceksiniz. Yani haksızlığın ve adaletsizliğin üstüne gideceksiniz. Çünkü; sizin ilahi kaderiniz dünyaya güvenliği, özgürlüğü, refahı getirmektir. Bunun bilinciyle birlik olacaksınız. Dilde, fikirde, işte bir olacaksınız. Ecdadımızın bir olduğu zamanlara bakacaksınız. Birilerinin dediği gibi, akıncılar gidip bir yerleri basıp çoluk çocuğu almamış. Bizim akıncılarımızın gittiği yerlerde kendi çocuklarını bırakmışlar. Gitsin İstanbul’da payitahtta iyi okusun, bilim adamı olsun, asker olsun diye.

Kadim medeniyet şehirlerini yok ettiler

Bizim medeniyetimizin hüküm sürdüğü tarihe bakın. Soykırım yok, kadınların ırzına geçmek yok, mavi emzikli bebekleri katletmek yok. Ama onların hâkim olduğu tarihe bakın, kadim medeniyet şehirlerini yok ettiler. Halep, Musul, Şam şehirleri kalmadı. Bağdat yok şu anda. Daha ötesi; yıkıntılar arasında saflığın, temizliğin, geleceğin sembolü olan çocukların cesetleri parça parça çıkıyor. İşte bunların medeniyet dediği budur. Evet, bu makûs talihi yenecek, yeniden yazacak bu milletin çocukları burada oturuyor. Balkanlardan Çin seddine bir olacağız, beraber olacağız, iri olacağız, diri olacağız.  Koskocaman Türk-İslam dünyası olacağız ve dünyadaki adaletsizliğe son vereceğiz.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.