Valilerden 10 - 16 Mayıs Engelliler Haftasına ilişkin açıklama

10 - 16 Mayıs Engelliler Haftası. Ankara Valisi Ercan Topaca ile İstanbul Valisi Vasip Şahin Engeliler haftasına ilişkin açıklama yaptı. İşte valilerin Engelliler Haftası açıklamaları...

Valilerden 10 - 16 Mayıs Engelliler Haftasına ilişkin açıklama
10 Mayıs 2017 Çarşamba 13:33

10- 16 Mayıs Engelliler Haftası. Doğuştan veya sonradan herhangi bir hastalık veya kaza sonucu bedensel, zihinsel, ruhsal, duygusal ve sosyal yetilerini çeşitli derecelerde kaybetmiş, normal yaşamın gereklerine uyamama durumlarına 'engellilik' denir. 

Engelliler Haftası yalnız ülkemizde değil Birleşmiş Milletlere üye 156 ülkede aynı zamanda değerlendirilir.

10 - 16 Mayıs Engelliler Haftası nedeniyle İstanbul Valisi Vasip Şahin ve Ankara Valisi Ercan Topaca ayrı ayrı açıklamalarda bulundu. İşte valilerden Engelliler Haftası mesajı:

Ankara Valisi Ercan Topaca Engelliler Haftası'na ilişkin mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Engelliler Haftası Mesajı

Sosyal devlet ve yardımsever bireyler olma bilinciyle, engelli vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştırmak, toplum olarak en önemli görevlerimiz arasında yer almaktadır. Engelli vatandaşlarımızın gerek iş yaşamlarını gerekse sosyal yaşamlarını hak ettikleri seviyede sürdürme konusunda halkımızda da ciddi bir bilinç oluşmuştur. 

Her ne kadar insanları engelliler ve engelsizler olmak üzere ayırmak yaşanan sorunları gidermek için bir zorunluluk gibi gözükse de canda, gönülde engel olmaz. Engel, hepimizin şu an için aşamadığı şeylerdir. Gelişen teknolojik dünyada, bilim insanlarının özverili çalışmaları ile pek çok insanın engellerinin kaldırılmasına yardımcı olunmaktadır. Kimi insanın eli kimi insanın kulağı kimi insanın ayağı yerine geçen birçok teknolojik ürün. Hepsi de engelleri kaldırmak için yapılan çok değerli çalışmalardır. 

Ankara Valiliği olarak, engelli bireylerin hayata katılmalarının önündeki engelleri kaldırmak amacıyla başta eğitim ve sağlık hizmetleri olmak üzere devletimiz tarafından verilen hizmetlerin kalitesini artırmanın gayreti içindeyiz. Amacımız; engelli bireylerin ekonomik ve sosyal hayatın içinde daha çok görünür olmalarını sağlamaktır. 

Bu duygu ve düşüncelerle; engelli bireylere çocukluktan itibaren şefkat ve özveriyle, merhametle bakarak onları topluma kazandıran, emekleri, sabırları saymakla bitmeyen değerli ailelerine, engelli vatandaşlarımızın karşılaştıkları sorunların çözümünde ve duyarlılığın artırılmasında katkısı olan resmî kurum ve kuruluşlarımıza, sivil toplum kuruluşlarımıza ve katkısı olan duyarlı tüm hemşerilerimize teşekkür eder, bütün engelli insanlarımıza ve ailelerine en içten sevgi ve selamlarımı sunarım."

İstanbul Valisi Vasip Şahin Engelliler Haftası'na ilişkin mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Engelli kardeşlerimizin hayatlarını kolaylaştırmak, toplumla bütünleşmelerini ve geleceğe umutla bakabilmelerini sağlamak, onları toplumsal hayatta etkin ve verimli kılmak adına dayanışma ve yardımlaşma duygularımızın güçlenmesine vesile olan “Engelliler Haftası”, her yıl 10-16 Mayıs tarihlerinde çeşitli faaliyetlerle kutlanmaktadır.

Toplumda her ferdin olduğu gibi engelli fertlerin de doğuştan gelen temel hak ve hürriyetlerden en iyi şekilde yararlanmalarının temini, şartlarının en üst seviyeye yükseltilmesi ve sosyal hayata dâhil edilmeleri; insana ve topluma karşı olan sorumluluğumuzun bir gereğidir. Onların hayatın tüm alanlarında varlık göstermelerine yardımcı olma hususunda devletimize, üniversitelerimize, sivil toplum kuruluşlarımıza ve tek tek her bireye önemli görevler düşmektedir. Bu minvalde, engelli vatandaşlarımızın huzur ve refahı için değişen şartlar ve ihtiyaçlar da dikkate alınarak topyekûn bir gayret sarf edilmesi gerekmektedir.

Bu düşüncelerle Engelliler Haftası’nın toplumdaki hassasiyetin artmasına vesile olmasını temenni ederek tüm engelli kardeşlerimi ve ailelerini sevgiyle kucaklıyor, onlara sağlıklı ve mutlu bir ömür diliyorum."

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.