Ünlü iş adamlarına FETÖ operasyonu

FETÖ soruşturmasında ünlü iş adamlarına 1000 polis ile birlikte operasyon düzenlendi. 187 şüpheli için gözaltı kararı çıkarılırken listenin başında TUSKON Başkanı Rızanur Meral bulunuyor.

Ünlü iş adamlarına FETÖ operasyonu
18 Ağustos 2016 Perşembe 10:39

Darbe girişimi sonrasında başlatılan FETÖ soruşturması kapsamında TUSKON ve üye şirketlere 15 ilde 1000 polis ile dev operasyon gerçekleştirildi. Operasyonda  Aydınlı Grup, Eroğlu Holding ve Güllüoğlu Baklavaları'nda da arama yapılırken 187 şüpheli hakkında da gözaltı kararı çıkarıldı. 

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Başsavcı Vekili İsmail Uçar tarafından koordine edilen soruşturma kapsamında 187 şüpheli hakkında gözaltı kararı verilmesinin ardından gözaltı kararının uygulanması için İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri sabahın erken saatlerinden itibaren harekete geçerek şüphelilerin adreslerinde arama başlatıldı. 1000 polis ile yapılan dev operasyonda ünlü holding ve şirketlere arama ve gözaltı işlemi başladı. 

Meral, Erdoğan'ı tehdit etmişti

Gözaltı listesinin bir numarasında TUSKON Başkanı Rızanur Meral bulunuyor. Meral'in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı 'Yakında kimin inlerine girilecek göreceğiz' sözleri ile tehdit ettiği video dosyadaki deliller arasında yer alıyor. Meral'in bu konuşmasını ayakta alkışlayanlar sosyal medyadaki videodan belirlen FETÖ'cu ünlü iş adamları da gözaltı listesine eklendi. Bunların birçoğu da gözaltında bulunuyor. Rızanur Meral'in ise yurtdışına firar ettiği biliniyor.

Gözaltı listesinde ünlü iş adamları bulunuyor

Aydınlı Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Kavurmacı'nın ev ve iş yeri adreslerinde arama gerçekleştirildi. Yine gözaltı listesinde Eroğlu Holding patronu Nurettin Eroğlu, Güllüoğlu Baklavaları'nın sahipleri Faruk Güllüoğlu ve Nejat Güllüoğlu da bulunuyor. Bu işadamlarının adreslerinde de arama gerçekleştirildi.

Kaynak: Sabah


Etiketler; #fetö
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.