Twitter, 235 bin hesabı engelledi!

Twitter 235 bin hesabı engellediğini açıkladı. Sosyal medya hesabı Twitter 235 bin hesabı engelledi.

Twitter, 235 bin hesabı engelledi!
19 Ağustos 2016 Cuma 09:44

Sosyal medya uygulaması Twitter, 235 bin hesabı engellediğini açıkladı.

Sosyal medyada en yaygın kullanıma sahip uygulamalardan biri olan Twitter, açıklama yaparak 235 bin kullanıcı hesabını engellediğini açıkladı.  

Aktif kullanıcı sayısı 313 milyon olan Twitter yaptığı açıklamada, hesapların askıya alınmasının nedenini "Aşırı şiddet içeren paylaşımlar" olarak kaydetti. Geçtiğimiz Şubat ayında yaklaşık 125 bin hesabı daha engelleme yoluna giden site, böylece son dönemde 360 bine yakın hesabı askıya almış oldu.

Twitter, hesap engellemelerinin artan terör olayları ile doğrudan orantılı olduğunun altı çizdi ve 2015 yılından bu yana hesap engellemelerinde yüzde 80 oranında artış yaşandığını kaydetti ve önceki duyurudan bu yana dünyanın daha  fazla ölümcül menfur terör saldırı dalgasına tanıklık ettiğini vurguladı.

Birçok kişinin ölümüyle sonuçlanan terör saldırılarını kınadıklarını söyleyen Twitter, kendi platformları üzerinden söz konusu saldırıların destekleyicilerine yer vermeyeceklerini, "Bu eylemleri şiddetle şekilde kınıyoruz ve platformumuzda  terör veya şiddetin desteklenmesini ortadan kaldırmaya kararlıyız." açıklamasıyla ifade etti.

Twitter 360 bin civarında engellediği kullanıcı hesaplarının, doğrudan terörizmi teşvik eden içeriklere sahip kullanıcılara yönelik olduğu The New York Times'taki haberde yer aldı. Daha önceki süreçte, çeşitli terör örgütü üyelerinin aralarındaki iletişimleri Twitter üzerinden gerçekleştirdikleri iddia edilmişti.

Twitter'ın askıya aldığı hesaplara nasıl bir yaptırım uygulayacağı henüz bilinmiyor. 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.