Türkiye-Suriye sınırına 'güvenlik duvarı' kuruluyor

​Türkiye'nin Suriye sınırına terör örgütü de dahil her türlü kontrolsüz geçişi önlemek için 'güvenlik duvarı' örülmeye başlandı.

Türkiye-Suriye sınırına 'güvenlik duvarı' kuruluyor
28 Eylül 2016 Çarşamba 10:42

​Türkiye'nin Suriye sınırına kontrolsüz geçişlere son verimek için 'güvenlik duvarı' yapılacak. Terör örgütünün geçişini engel olmak için hazırlanan proje 911 kilometrelik Suriye sınırına uygulanacak.

200 kilometrelik alan tamamlanırken 700 kilometrelik alanında tamamlanması için 15 gün önce Toplu Konut İdaresi (TOKİ) çalışmalarına başladı. 3 metre yüksekliğinde beton bloklardan oluşacak güvenlik duvarı projesinin 2 milyar liraya mal olacağı tahmin ediliyor. Ayrıca bu proje içerisinde duvarın yanına yapılacak olan yol çalışma planıda bulunuyor.

Güvenlik duvarı 5 ay sonra bitecek

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı M. Ergün Turan'ın dev proje hakkında yaptığı açıklamada 200 kilometrelik hattın inşasına hemen başladıklarını ve 700 kilometrelik hattı 5 ay gibi kısa sürede tamamlayacaklarını söyledi.

İhtiyaç doğrultusunda sınırı kaldırmak sadece iki ay sürecek

Star'da yer alan habere göre,“Ulusal güvenliğimiz açısından Suriye ile sınırların güvenliğinin arttırılması çok büyük bir önem kazandı. Suriye sınırımızda devam eden duvarın tamamlanması ile sınırımız daha güvenli hale gelecek" tespitinde bulunan Turan “Yarın bir gün ihtiyacımız olmazsa sınırı kaldırmamız sadece iki ay sürecek" diye konuştu.

Proje hakkında detaylı bilgi veren Turan'ın açıklamaları şöyle:

Duvarlarınn üzerine jiletli telde çekiliyor


"Genişliği 2, yüksekliği 3 metre olan duvarların Hatay ve Şanlıurfa'daki önemli bir bölümü tamamlandı. Diğer hatlarda ise çalışmalar sürüyor. Sınır hattı boyunca 2 metre genişliğinde ve 3 metre yüksekliğindeki 7 tonluk seyyar blokların tamamlanan kısmında, duvarların üzerlerine jiletli tel de çekiliyor."

"Güvenlik yolunu da bir yapıyoruz"

“Duvarı yarın başka bir yere taşıyabilecek şekilde inşa ediyoruz. Dev blokların yapımında mukavemeti yüksek dayanıklı beton kullanıyoruz. Duvarın arkasına devriye atmak için güvenlik yolunu da bir yapıyoruz"

Mayınlı arazi Türkiye tarafında kalacak

Arazi koşulları, mayınlı arazi ve sevk-idare işlemleri nedeniyle zor bir işin üstesinden geldiklerini dile getiren Turan, “Yol falan yok. TOKİ olarak yolu da biz açıyoruz. Yaptığımız iş kolay bir iş değil. Mayınlı arazilerde çalışıyoruz. Mayınlı bölge sınır duvarının Türkiye tarafında kalacak" diye konuştu.

 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.